GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Grions

Pueblo

Grions

Municipio

Sant Feliu de Buixalleu / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

235

 

Ayuntamiento

Dirección

Crta. Gaserans, 181

Código postal

17451

Teléfono

972 864 018

Fax

 972 864 616

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Grions

Web de Interés

Sant Feliu De Buixalleu

E-mail municipio

ajuntament@sfbuixalleu.cat
 

Grions, al sud-est del terme, ocupa la vall baixa de la riera d'Arbúcies. Històricament centrada a l'església de Sant Gabriel, coneguda des del 1.185, ha estat una zona agrícola per excel·lència, amb nombroses masies repartides per tot el territori i poblada d'antic, com proven algunes restes romanes localitzades no massa lluny de l'església.

La parròquia de Grions es troba situada al sud-est, però al marge de la riera d'Arbúcies; està centrada per l'església parroquial de Sant Gabriel de Grions (s.XVII)

Esglesia de Grions

Sant Gabriel de Grions és una obra del segle XIX, de trets molt senzills, una porta d'arc rebaixat molt pla i un ull de bou. Adossat a la dreta s'hi dreça el campanar, de torre de planta quadrada, amb coronament octogonal i quatre ulls d'arc de mig punt

En una de les masies pròximes, entre les moltes d'esparses pel terme, hi ha una torre de defensa ben conservada, que data del segle XII.

La part més baixa de la parròquia, limítrof amb Hostalric, ha experimentat moderadament un cert creixement poblacional, degut sobretot a la seva facilitat de comunicacions.(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua