GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Ger

Pueblo

Ger

Municipio

Ger / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

449

 

Ayuntamiento

Dirección

Quatre cantons, s/n

Código postal

17539

Teléfono

 972 894 001

Fax

972 147 041

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ger

Web de Interés

Dades e informaciò de Ger

E-mail municipio

ajger@ddgi.es
 

Ger forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 33 km2 i el poble es troba a 1.034 m. d'altitud.

Ger forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 33 km2 i el poble es troba a 1.034 m. d'altitud.

El poble de Ger

Els límits del terme municipal són al nord amb l'Alta Cerdanya francesa, a l'est amb Guils de Cerdanya, Bolvir i Fontanals, al sud amb Das i Isòvol i a l'oest amb Meranges. Té agregats els nuclis de: El Molí de Ger, Gréixer, La Devesa de Saga, La Pleta de Saga i Saga.

El municipi comprèn, a més del poble de Ger, que n'és el cap, el poble de Gréixer, el llogaret de Saga, el barri de Sant Pere, les urbanitzacions de la Devesa de Saga i la Pleta de Saga, i els despoblats d'Altejó, Montmalús i Niula.

Les primeres citacions del poble de Ger (1.135 m) són de la fi del s. IX i inicis del s. X. Apareix com a Geri. Al barri de Sant Pere estigué establerta una comunitat clerical entre els s. X i XIII (Sanctus Petrus de Ger, el 1040). Un altre barri és el del Bovater.

Ger: L'església parroquial de Santa Coloma és d'origen romànic, bé que ha sofert moltes modificacions. El portal de migdia té aplicat un bon treball de ferramenta.

Puerta de Santa Coloma

L'església parroquial de Santa Coloma és d'origen romànic, bé que ha sofert moltes modificacions. El portal de migdia té aplicat un bon treball de ferramenta. Procedent d'aquesta església es conserva avui al Museu d'Art de Catalunya una talla romànica de la Mare de Déu (segle XII).

el primer cap de setmana d'octubre el poble celebra la festa major del Roser, de la qual el dia més festiu és el diumenge. El segon diumenge de novembre hom pot assistir a la Mostra Gastronòmica de la Cuina del Nap de la Cerdanya, organitzada per l'ajuntament i per la Societat Gastronòmica del Pirineu i que el 1995 celebra la seva 5a edició. Finalment, el 31 de desembre se celebra la festa petita de Santa Coloma, patrona del poble.

Allotjament

1. Apartaments - Cal Patxo - Apartaments rurals
2. Hotel - El Jaç
3. Hotel - Cal Martri
4. Turisme Rural - Cal Patxo - Apartaments rurals
5. Turisme Rural - Cal Reus

(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua