GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Garriguella

Pueblo

Garriguella

Municipio

Garriguella / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

821

 

Ayuntamiento

Dirección

St. Ferran, 1

Código postal

17780

Teléfono

972 530 093

Fax

972 530 100

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Garriguella

Web de Interés

historia i patrimoni de Garriguella

E-mail municipio

garriguella@ddgi.cat
 

La població es divideix en dos barris ben diferenciats: Garriguella Vella i Noves; més al N hi ha l'antic priorat de Santa Maria del Camp

Garriguella Santuari de la Mare de Deu del Camp. Antic priorat

Santa Maria del Camp

Llocs d´interès:

Església parroquial de Santa Eulàlia de Noves. Dels segles XVIII i XIX, conserva restes d'un antic temple preromànic del segle XI, que havia pertangut al monestir de Sant Pere de Rodes.
Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera (Al costat del Santuari de la Mare de Deu del Camp)
Masia de n'Hortús. Segle XVI. Arquitectura popular.
Molí de Vent. Segle XVIII.
Santuari de la Mare de Deu del Camp. Antic priorat

GARRIGUELLA DE BAIX:

Aquest fou el primer nucli habitat. Resten d'aquell temps uns murs i les bases d'unes torres visibles que encerclaven uns antic habitatges .

Hi ha les restes de l'antiga capella de St. Sebastià - segle XVI - actualment només en resta un arc lateral , en part reconstruït.

la majoria dels seus habitatges són del s. XVI i XVII , d'estructura d'època amb cellers als baixos . Hi queda en peu un antic molí de vent - s. XVI-XVII - amb una torre troncocilindrica , ben conservada i un dels poc que es conserven a l'Empordà .

GARRIGUELLA DE NOVES:

És el nucli més poblat sorgit a l'entorn de l'antiga Església romànica de Sta. Eulàlia - s. IX -X -.

La major part de les cases són del s. XVIII - XIX . Als baixos hi ha els cellers i l'entrada pels estris dels conreus i del bestiar , amb patis al darrera .

A finals del s. XIX els "Americanos " feren un parc a l'indret de la font de St. Nassari on hi queden encara les restes de l'antiga capella del mateix nom del s. XIII . Durant aquest període es delimitaren els principals carrers del poble .

Les fonts que soles rajar tot l'any són les d'en Petit o de l'Om , la Rovellada i la dèn Sucarrat o de St. Nassari .

Garriguella La major part de les cases són del s. XVIII - XIX . Als baixos hi ha els cellers i l'entrada pels estris dels conreus i del bestiar , amb patis al darrera .

La plaza de Garriguella

El punt més alt del seu terme és el puig de Sant Silvestre (304 m.) a la serra de la Baga d'en Ferran. La seva vegetació es consta de pinedes, sureres i els camps de cultiu de secà amb cereals, oliveres i vinya. Juntament amb l'elaboració de vins i licors són la base de la seva economia.

------------------------------------------------------------


Garriguella es un pueblo de 800 habitantes, en el centro de un valle rodeado por las montañas de las Alberes, extremidad de los Pirineos que nos separan de Francia, el Golfo de Roses y el montículo Torre de la Mala Veïna.

El punto más alto de su término es el puig de Sant Silvestre (304 m.) en la sierra de la Baga d'en Ferran. Su vegetación se compone de pinedas, alcornoques y los campos de cultivo de secano con cereales, olivos y viña. Junto con la elaboración de vinos y licores son la base de su economía.

Iglesia parroquial de Santa Eulalia de Noves. De los siglos XVIII y XIX, conserva restos de un antiguo templo prerrománico del siglo XI, que había pertenecido al monasterio de Sant Pere de Rodes. Garriguella

Santa Eulalia

para visitar:

Iglesia parroquial de Santa Eulalia de Noves. De los siglos XVIII y XIX, conserva restos de un antiguo templo prerrománico del siglo XI, que había pertenecido al monasterio de Sant Pere de Rodes.
Masia de n'Hortús. Siglo XVI. Arquitectura popular.
Molí de Vent. Siglo XVIII.
Santa María del Camp. Antiguo priorato.

Actualmente en el Ampurdán hay una superficie de 2.033 ha. de viña, donde Garriguella ocupa la mayor parte con una extensión próxima a las 400 ha., de las cuales la uva procedente de 219 ha. se elaboran en la Cooperativa.

(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua