GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Garrigoles

Pueblo

Garrigoles

Municipio

Garrigoles / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

167

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Sant Vicenç, 17

Código postal

17466

Teléfono

972 768 028

Fax

972 768 028

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Garrigoles

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Garrigoles

E-mail municipio

Contacte
 

El petit poble de Garrigoles (35 h el 1981), que dóna nom al municipi, és superat demogràficament pel poble de les Olives (119 h el 1981), el qual exerceix, de fet, la capitalitat efectiva del terme.

El poble és format per nou masies que s'agrupen a la vora de l'església parroquial. El Mas Garrigoles, al costat de migdia del temple, és dels segles XVI i XVII i es destaca pel seu portal d'arc de mig punt i de gran dovellatge.

L’església parroquial de Sant Sadurní de Garrigoles és d’estil romànic. A l’exterior, una petita broma d’un picapedrer espera el visitant atent: en un punt enlairat de la paret de migdia hi ha una figura femenina nua que observa els vianants, indiferent al pas del temps i a les mirades de la gent.

L'església parroquial de Sant Sadurní de Garrigoles fou donada pel bisbe de Girona el 1185 per ésser "cap i casa major dels germans del Sant Sepulcre" dins el bisbat. L'església és romànica, dels segles XII o XIII, d'una nau amb absis semicircular i bastida amb grans carreus ben escairats.

Sant Sadurni

El Mas dels Frares es troba a l'extrem sud del territori municipal de Garrigoles, en el vell camí de les Olives a Verges. La casa actual és una construcció pobra i poc antiga (segle XVIII o XIX), prop de la qual hi ha, però, un edifici molt arruïnat, força més vell (resta un fragment de façana on hom diu que hi havia una capella).

La festa major d'estiu de Garrigoles es fa pel darrer cap de setmana d'agost, mentres que la festa major d'hivern es fa per Sant Sadurní, el 29 de novembre.

Entre els conreus, que ocupen un total de 482 ha, sempre de secà, hi ha un predomini dels cereals i també s'hi fa farratge, sobretot alfals, i blat de moro. Hi resten olivars, en regressió els darrers anys, i alguna vinya. La cria de bestiar oví (1 037 caps el 1989), porcí (1 341 caps) i boví (414 caps) és una activitat molt important per a l'economia local. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua