GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Galliners

Pueblo

Galliners

Municipio

Vilademuls / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

89

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 10

Código postal

17468

Teléfono

972 560 204

Fax

972 560 360

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Galliners

Web de Interés

Info de Galliners i altres nuclis

E-mail municipio

vilademuls@ddgi.cat
 

El poble de Galliners és situat a la part septentrional del terme, vora la riera de Galliners; té com a agregat el veïnat de les Barraques. El topònim és esmentat el 920.

La Plaça es diferencia de moltes altres perquè és triangular i té pendent, com la majoria dels carrers del poble. Li donen relleu i bellesa els portals i finetres de pedra picada de les cases que l'emmarquen. La pavimantació dels carrers es va fer l'any 1988.

L'església parroquial de Sant Julià i Santa Basilissa, documentada des del 1202, és una construcció del segle XVIII, però conserva alguns vestigis del primitiu temple romànic: una part del mur N, restes del fris superior i una porta tapiada.

El poble de Galliners és situat a la part septentrional del terme, vora la riera de Galliners; té com a agregat el veïnat de les Barraques. El topònim és esmentat el 920.

Galliners, galeria de Txapulin

La façana és d'estil barroc: sobre la cornisa de la llinda de la porta s'obrien dues fornícules, que eren emmarcades per pilastres i que acabaven amb adornaments esfèrics; però va quedar inacabada, perquè mai no es van posar les estàtues dels patrons sant Julià i santa Basilissa a les corresponents fornícules.

El Campanar és esbelt i gallard. Era coronat amb una espècie de piràmide formada per bigues de ferrro que, abans de la revolució de 1936, sostenien una petita campana, la de l'ermita de Sant Baldiri, traslladada a la parròquia als volatants de l'any 1908. Aquesta campana i les dues que hi havia als finestrals, van ser despenjades per canons en esclatar l'esmentada revolució.

Allotjament rural en Can fonsu telf.972560087 / 629502320 o Mas Guitart telf.972560320 - 660193541

dalt d'un turó, enmig de pins i en direcció a Bàscara, es troba l'ermita de Sant Baldiri, copatró de la parròquia. Dista uns dos quilòmetres del poble. Allà mateix hi havia també la casa de l'ermità. Cada any per la seva festa, el 20 de maig, s'hi celebrava un aplec popular.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua