GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Fornells De La Selva

Pueblo

Fornells de La Selva

Municipio

Fornells de la Selva / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2110

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Antoni Gaudí, 45

Código postal

17458

Teléfono

 972 476 163

Fax

972 476 531

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Fornells De La Selva

Web de Interés

Informacio general de Fornells de La Selva

E-mail municipio

ajuntament@fornellsdelaselva.cat
 

El terme municipal de Fornells de la Selva té una extensió de 11,84 Km2 i una altitud mitjna de102 m. Pertany a la comarca del Gironès i està a la vall mitjana de l'Onyar, estès a banda i banda del riu, al pla de Girona.

El seu límit septentrional es troba annexat a Girona mitjançant l'antic municipi de Palau-Sacosta. A llevant, afronta amb el Quart d'Onyar i Llambilles i a migdia, seguint en part la riera de Boventó, amb el de Campllong; al sud-oest, amb la roureda d'en Gener, afronta amb Riudellots de la Selva; a ponent, el límit del terme passa més enllà de la carretera N-II, que recorre la seva part oest, tot vorejant Aiguaviva i Vilablareix.

A més del cap de municipi, dintre el terme hi ha els veïnats de la Barceloneta, de la Selva, del Mas Cases i del Mas Serra, la urbanització Fornells Parc, com també nombroses masies.

El terme municipal de Fornells de la Selva té una extensió de 11,84 Km2 i una altitud mitjna de102 m. Pertany a la comarca del Gironès i està a la vall mitjana de l'Onyar, estès a banda i banda del riu, al pla de Girona.

Fornells de la Selva

Llocs d'interès
•Església parroquial de Sant Cugat
•Torre del Governador - Seu Ajuntament
•Castell
•Roureda d'en Gener
•Roure centenari
•Bosc de ribera
•Passeig vora l'Onyar

La seva església parroquial és dedicada a sant Cugat i apareix documentalment el 1032, en la donació d'un alou del terme de Fornells que féu Eribau, vescomte de Cardona i ardiaca de Girona, al prevere Guadamir. El temple actual és de la segona meitat del segle XVI, de tradició gòtica amb força elements renaixentistes i fortificat.

On dormir
•Altamira
•Cal Rellotger (Allotjament Rural Independent)
•Can Toni Menescal (Càmping)
•Hotel Husa Fornells Park***
•Mas La Casa Nova de Fernando

L'Agrupació Cultural i Esportiva de Fornells de la Selva organitza entre d'altres activitats la festa major, que s'escau el 25 de juliol, mentre que la festa petita es fa per l'abril. El primer diumenge de setembre té lloc un romiatge al santuari de la Mare de Déu dels Àngels, al municipi de Sant Martí Vell.

-----------------------------------

Fornells de la Selva es un municipio español de la provincia de Gerona, situado en la comarca catalana del Gironés, que forma parte del área urbana de la ciudad de Gerona.

Al norte limita con el municipio de Gerona; al sur, con los de Riudellots de la Selva y Campllong; al este, con los de Quart y Llambilles; y al oeste, con los de Vilablareix y Aiguaviva.

(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua