GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Fontanilles

Pueblo

Fontanilles

Municipio

Fontanilles / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

167

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

17257

Teléfono

972 757 404

Fax

972 757 404

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Fontanilles

Web de Interés

Dades e informaciò de Fontanilles

E-mail municipio

ajfontanilles@terra.es
 

Fontanilles forma part de la comarca del Baix Empordà, província de Girona.El terme municipal té una extensió de 9 km2 i el poble està a 29 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Gualta i Torroella de Montgrí, a l'est amb Pals, al sud amb Palau-sator i Pals i a l'oest amb Ullastret. Té agregat el nucli de Llabià.

És regat pel Daró, riu que travessa els dos extensos sectors planers del territori: al NW, aigua amunt de Gualta, abans d'ésser canalitzat, i al SE, després d'haver estat convertit en canal i haver rebut aigües del Ter per mitjà del rec del Molí de Gualta.

Fontanilles. hi ha una vintena de masos disseminats, gairebé sempre al cim de les petites eminències eocèniques que emergeixen de la plana. És una situació tanmateix ben característica del poblament de la plana empordanesa, antigament coberta, en una part important, d'estanyols i aiguamolls.

El pueblo de fontanilles

També hi ha una vintena de masos disseminats, gairebé sempre al cim de les petites eminències eocèniques que emergeixen de la plana. És una situació tanmateix ben característica del poblament de la plana empordanesa, antigament coberta, en una part important, d'estanyols i aiguamolls.

Llocs d´interès:

Mas de la Peixera
Edifici d'interès arquitectònic

Església de Sant Romà de Llabià
Temple religiós

Església de Sant Martí de Fontanilles
Temple religiós

El riu Ter
Paratge natural

El Riu Daró
Paratge natural

Castell de Fontanilles
Edifici fortificat

A Fontanilles veiem algunes cases abandonades, mentre que d'altres han estat venudes a forasters i arranjades per a segona residència. Des del poble, o des del puig de Miramar (54 m) hom pot gaudir d'un bell panorama que s'estén sobre els conreus del pla, delimitats com són pels característics marges amb fileres de salzes i d'àlbers.

Fontanilles. L'església actual, d'estructura romànica del segle XII, presenta formes i afegitons tardans. D'una nau amb absis semicircular, és bastida amb carreus ben tallats i coberta amb volta apuntada i seguida. Conserva la finestra romànica de doble esqueixada, però la porta, al mur de migdia, és de la reforma dels segles XVII i XVIII, a la qual cal atribuir també les capelles laterals i la sagristia

Sant Marti de Fontanilles

Actualment, hom dedica l'extens sector de regadiu de la plana al conreu de farratge (sobretot alfals), blat de moro, hortalisses i arbres fruiters —en augment els darrers vint anys—, mentre que els cereals i el farratge dominen en el secà. La ramaderia és cada vegada més important; hom cria bestiar boví i porcí i, en menys quantitat, ovelles i aviram. Els agricultors de Fontanilles venen els seus productes principalment al mercat de Torroella de Montgrí (el dilluns) i també als de la Bisbal d'Empordà i Palafrugell.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua