GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Fontanals de Cerdanya

Pueblo

Fontanals de Cerdanya

Municipio

Fontanals / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

443

 

Ayuntamiento: El Vilar d´Urtx

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17538

Teléfono

972 890 196

Fax

972 890 200

Oficina Turismo

972 140 665

Web Oficial

Fontanals de Cerdanya

Web de Interés

Fontanals de la Cerdanya en castellano

E-mail municipio

fontanals@fontanals.cat
 

Fontanals de Cerdanya és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Es va formar com a fusió dels antics municipis de Queixans i d'Urtx. El cap del municipi és el poble del Vilar d'Urtx, i el terme comprèn també els pobles d'Urtx, Queixans, Escardarcs, Estoll, les Pereres, el llogaret de Soriguerola, el barri de l'Estació de Queixans i diverses urbanitzacions.

El cap del municipi és el poble del Vilar d'Urtx, i el terme comprèn també els pobles d'Urtx, Queixans, Escardarcs, Estoll, les Pereres, el llogaret de Soriguerola, el barri de l'Estació de Queixans i diverses urbanitzacions.

Fontanals

Llocs d´interès:

Sant Cosme i Sant Damià de Queixans

Sant Esteve de les Pereres

Sant Martí d'Urtx

Sant Miquel de Soriguerola

Santa Eulàlia d'Estoll


La festa major d'Urtx i del Vilar se celebra el darrer cap de setmana d'agost i la festa petita, en honor de Sant Martí, l'11 de novembre.

Els pobles de Queixans i les Pereres celebren conjuntament la festa major de Sant Cosme i Sant Damià el 27 de setembre i la festa petita el 26 de desembre.

Fontanals és a la banda més riallera de la Cerdanya , que com diu Josep Pla produeix una sensació d'amplària, d'elevació, de lluminositat, de llibertat . Aquesta sensació és encara més acusada a Fontanals, ja des de la seva situació privilegiada es pot gaudir d'una bellíssima perspectiva de la comarca.

Fontanals, ja des de la seva situació privilegiada es pot gaudir d'una bellíssima perspectiva de la comarca.

Paisatge en Fontanals

--------------------------

En 1.969 los municipios de Urtx y Queixans se fusionaron y tomaron el nombre de Fontanals de Cerdanya. entre los dos agruparon los núcleos de población descritos, aparte del mas de Montagut, el Molí de l'Angles, el mas de l'Escloper, el del Fuster, el de Santes Creus, el de Soriguera y el d'Amunt. La capital del termino municipal es el Vilar d'Urtx.

La carretera N-152 Barcelona-Puigcerdà bordea el termino haciendo límite con el de Alp. Existe una carretera secundaria que une el Vilar con Urtx y otra que llega hasta el puente del Soler, posible antigua vía romana. El ferrocarril tiene dos estaciones en el municipio, Queixans y Alp-Urtx, que en la actualidad solo funcionan como apeaderos. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua