GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Foixa

Pueblo

Foixa

Municipio

Foixa / Comarcas Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

333

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

17132

Teléfono

972 769 259

Fax

972 767 111

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Foixa

Web de Interés

historia i patrimoni de Foixa

E-mail municipio

foixa@ddgi.cat
 

El municipi de Foixà, d'una superfície de 19,12 km², s'estén a la riba dreta del Ter, a la conca baixa d'aquest riu, que forma pronunciats meandres abans de desviar-se cap a Ullà i Torroella. Dins un d'aquests meandres, en terme de Foixà, hi ha el poble agregat de Sant Llorenç de les Arenes.

La part oriental del municipi és plana i ben conreada, però els boscos d'alzines i pins ocupen la part accidentada del terme. Hi ha també garrigues. A migdia del poble agregat de la Sala hi ha el vèrtex SE del límit termenal amb els municipis veïns d'Ultramort, a llevant, i Parlavà i Rupià a migdia. El municipi comprèn, també, l'antic poble de Sidillà.

El municipi de Foixà, d'una superfície de 19,12 km², s'estén a la riba dreta del Ter, a la conca baixa d'aquest riu, que forma pronunciats meandres abans de desviar-se cap a Ullà i Torroella.

Vila comtal de Foixà

La comtal vila de Foixà estesa a la dreta del Ter que Josep Pla qualificà de delícia recòndita, pura meravella es divideix en dos nuclis principals: la Vila, a l'entorn de l'antic castell de Foixà del segle XIII al cim d'un turó, i l'Església, vora l'església parroquial, de població menys compacte. Malgrat el títol de vila, el volum d'aquesta població s'assembla més a un poble que no pas a la imatge que tenim d'una vila.

Llocs d´interès:

Poble de Cidilià
Jaciment arqueològic

Mas Geli
Edifici d'interès arquitectònic

Església de Sant Romà de Cidilià
Temple religiós

Església de Sant Llorenç de les Arenes
Temple religiós

Església de Sant Joan de Foixà
Temple religiós

Església de la Sala
Temple religiós

El Riu Ter
Paratge natural

El Castell de Foixà
Edifici fortificat

Creu del lloc on morí el Rei Joan I
Monument històric

Can Quel
Restaurant

Can Ferrer-Pagès
Edifici d'interès arquitectònic

Georgina Regàs va publicar l'any 1986 un llibre titulat La cuina de festa major i altres plats de la Lola de Foixà, amb dibuixos d'Opisso, que ens explica com cuinava aquesta coquessa, cuinera ambulant, que anava de casa en casa i de festa en festa, elaborant menjars. Hi trobareu uns farcits de pomes, uns colls de pollastre farcits, platillos, oca amb naps, brunyols (tal com s'anomenen els bunyols a la comarca)...

La festa major de Foixà s'escau pel 24 de juny, festa major de Sant Joan. Destaca la revetlla que s'hi fa el dia anterior. (ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua