GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Flaça

Pueblo

Flaçà

Municipio

Flaçà / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

1050

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Estació Carrilet, 1

Código postal

17463

Teléfono

972 488 058

Fax

972 489 109

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Flaça

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Flaçà

E-mail municipio

flaca@ddgi.es
 

El terme municipal de Flaçà és un dels més petits del Gironès. Ocupa una superfície de 6,67 km2 i s'estén a cavall de la serra de Vall-lloreda i la plana al·luvial que forma el riu Ter un cop travessa el pas del Congost. Al nord limita amb el riu Ter i el terme municipal de Sant Jordi Desvalls, a l'oest amb els termes municipals de Sant Joan de Mollet i Sant Martí Vell i al sud i a l'est amb els municipis de Foixà i la Pera, ambdós pertanyents ja a la comarca del Baix Empordà. El terme és regat pel riu Ter i per diverses rieres de cabal pluvial que resten gairebé seques durant bona part de l'any.

El municipi de Flaçà comprèn el nucli urbà, més conegut com el poble vell o senzillament el poble; la Bolla, on hi ha l'estació de ferrocarril de Barcelona a Portbou; la Colònia, i el veïnat de Ferreres. El poble i la Bolla estan situats a la plana, prop de les principals vies de comunicació, mentre que la Colònia i el veïnat de Ferreres es troben ja als contraforts de la serra de Vall-lloreda que separen el nucli de Flaçà del veí poble de Foixà. El punt més alt del municipi és el Puig d'en Fuselles

En el nucli medieval més que d'una casa es tracta d'un petit palauet d'estil plateresc amb una façana allargada culminada en una de les seves bandes per una garita mig enrunada. És interessant contemplar les decoracions dels brancals de les finestres, autèntiques obres d'art fetes per un picapedrer anònim realment hàbil i destre amb l'escarpa.

El riu Ter por Flaçà

Llocs d´interès:

Veïnat de Farreres
Conjunt arquitectònic

Plaça de l'estació del carrilet
Construcció d'obra civil

La Font de Sant Fermí
Construcció d'obra civil

Estació de tren Renfe
Construcció arquitectònica

Església de Sant Cebrià
Temple religiós

Escola d'Educació Primària les Moreres
Edifici d'obra civil

Ermita de Sant Fermí
Temple religiós

El nucli antic i els seus carrers
Conjunt medieval

Colònia Salvador Torras i Domènech
Conjunt arquitectònic

Can Vinyals
Conjunt arquitectònic

L'església de Sant Cebrià es troba a l'extrem nord del nucli antic. : L'edifici que podem contemplar actualment pertany a una reconstrucció que va fer-se l'any 1824 seguint models neoclàssics. De la primera església romànica, construïda en data incerta però que es troba documentada per primera vegada al segle X, en queden dues restes molt significatives: la portalada d'entrada que es troba a la banda de ponent de l'actual església i part de l'absis semicircular que es troba just sota del campanar. A l'interior de l'església es conserva una meravellosa obra d'art, un magnífic retaule amb deu columnes culminades per capitells daurats de volutes i fulles d'acant.

El poble celebra la festa petita de Sant Fermí el 7 de juliol, i la festa major el 12 d'octubre.

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua