GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Far d'Empordà

Pueblo

El Far d´Empordà

Municipio

Far d´Empordà / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

524

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17469

Teléfono

972 511 108

Fax

972 673 605

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Far d'Empordà

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Far d'Empordà

E-mail municipio

far@ddgi.cat
 

El Far d'Empordà forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de km2 i el poble està a 44 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Vila-sacra, a l'est amb Fortià, al sud amb Vilamalla i Riumors i a l'oest amb Figueres. Té agregat el nucli de l'Oliva.

El poble és situat 3 km a llevant de la ciutat de Figueres, emplaçat al cim d'un pujol plio-plistocènic que emergeix al bell mig de la plana al·luvial. Aquesta situació és ben típica de l'antic poblament del pla empordanès, que cercà indrets aturonats sobre els terrenys d'aiguamolls i estanys fins a temps no gaire allunyats. L'estany del Far, al peu del turó on s'alça el poble, ha estat convertit en fèrtils conreus

Llocs d´interès:

Safareig públic
Església de Sant Martí

Els carrerons són estrets i curts, sense una disposició ben definida. La població del municipi es complementa amb les nombroses masies disseminades pel pla, en general no gaire antigues, amb el veïnat de l'Oliva, uns 400 m a migdia del poble, format per més de trenta casalots i masies dels segles XVIII al XX, i amb el del Pont del Príncep, veïnat de població disseminada, compartit amb els municipis veïns de Santa Llogaia d'Àlguema i Vilamalla.

El folklore del poble és representat per la festa d'estiu, des de l'any 1978, el tercer diumenge de juliol, que dura dos dies, i la festa major de Sant Martí, que s'escau el dissabte proper a l'11 de novembre.

Justo en medio de la llanura ampurdanesa se alza una pequeña colina de unos 44 m de alzada, donde se encuentra sentado el pueblo del Faro.

Comarcas: Alt Empordà" href="http://www.xtec.es/zercanigo/elfar.htm"> El poble del Far

--------------------------------------------------


Justo en medio de la llanura ampurdanesa se alza una pequeña colina de unos 44 m de alzada, donde se encuentra sentado el pueblo del Faro.

La iglesia, situada en la parte más alta del pueblo, domina todo el término y una gran parte de la plana ampurdanesa. Ve con indiferencia el nido de rocas que parece Figueres desde aquí, y el paso de miles de vehículos que van y vienen de Francia.

Más allá, delimitando la plana, las montañas del Montgrí, la línea azul del mar, las casas blancas de Roses y pueblos próximos, la sierra de Rodes, las Alberes. Más allá de Figueres se ve el Mont, Bassegoda, Las Salinas y el Canigó nevado

Iglesia parroquial de Sant Martí. De los siglos XII-XIII. En sus puertas se conservan los herrajes de forja originales de la época románica.Se cree que formó parte del antiguo castillo.

(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua