GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Falgars D´en Bas

Pueblo

Falgars d´en Bas o San Pere de Falgars

Municipio

La Vall d´ en Bas / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Sant Esteve,3

Código postal

17176

Teléfono

972 69 02 25

Fax

972 69 03 26

Oficina Turismo

972 69 21 77

Web Oficial

Falgars D´en Bas

Web de Interés

alojamiento en La Coromina

E-mail municipio

turisme@vallbas.cat
 

La parròquia de Sant Pere de Falgars, situada dalt de la cinglera, emmarcada per la serra de Cabrera fins a l'extrem de la cinglera d'Aiats i separada de Pruit per la petita serra de Mateus, forma part geogràficament de Collsacabra, i pertangué sempre a la diòcesi de Vic..

L'església de Sant Pere de Falgars, que aglutinà aquest petit terme, és prop de la cinglera i el veïnatge del mas de la Coromina; ja és esmentada com a parròquia del bisbat del Vic en les més antigues llistes parroquials del segle XII. La base de l'edifici és romànica, de la fi del segle XI, amb un absis ornat de lesenes llombardes, però truncat per sota dels arquets cegats.

La parròquia de Sant Pere de Falgars, situada dalt de la cinglera, emmarcada per la serra de Cabrera fins a l'extrem de la cinglera d'Aiats i separada de Pruit per la petita serra de Mateus

El poble de Falgars

Entre els masos més importants cal remarcar la Faja, conegut des del 1338, renovat el 1789 i ampliat modernament amb un segon cos; prop seu hi ha el molí de la Faja, a 1 115 m d'altitud, sota les fonts de la Faja. La Garganta, prop de la cinglera, antic casal amb masoveria, és el bressol del llinatge dels Garganta. El Grau, antic hostal de molta anomenada, amb porxades i columnes de pedra, és prop del camí ral que baixava de la cinglera del proper i costerut grau d'Olot

La Coromina és una finca ramadera de 170 hectàrees de prats i boscos pasturada per vaques de pura raça Blonde d'Aquitaine.

Està situada a Sant Pere de Falgars, un extens altiplà a 954m d'altitud, tallat abruptament per nombroses cingleres, que s'aixeca davant mateix dels Hostalets d'en Bas. L'enclau privilegiat permet una magnífica vista panoràmica sobre la Vall d'en Bas i la resta de la Garrotxa, gaudint d'un fascinant mosaic de camps, pobles i vegetació.

La tranquilitat és la nota predominant a la Coromina. La finca més propera és a 2 kilòmetres de distància. Tel.: 972 69 10 83 - 609 37 73 54 - Fax: 972 69 10 83

---------------
Está situado en un altiplano, a 954m. de altitud, y constituye una magnífica balconada sobre el llano de la Vall d'en Bas, des de donde se domina un panorama impresionante que llega hasta la franja de mar. Es un vecindario practicamente deshabitado en el cual hay una iglesia románica del s.XI-XIII. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua