GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Esclanya

Pueblo

Esclanyà

Municipio

Begur / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

858

 

Consell d´Esclanyà

Dirección

Urb. Font Martina - Local Polivalent

Código postal

17213

Teléfono

972 30 07 95

Fax

972 62 35 88

Oficina Turismo

972624520

Web Oficial

Esclanyà i el Brugar

Web de Interés

Begur

E-mail municipio

begur@begur.org
 

El Consell Municipal d'Esclanyà es va constituir l'any 1987. És l'òrgan representatiu del poble, després de l'Ajuntament. Està format per : l'alcalde,els regidors d'Esclanyà de l'equip de govern,un representant, també d'Esclanyà, de cada partit a l'oposició un representant de cada associació del poble. El consell Municipal se reuneix amb una periodicitat de 2 o 3 vegades l'any.

L'església té dues naus amb sengles absis semicirculars; el septentrional s'aixeca sobre un basament encara més antic. En la façana que correspon a la nau de migdia s'obre una porta rectangular, amb frontó, del segle XVIII i una petita rosassa. El campanar de cadireta s'alça sobre la façana de la nau septentrional, on es tapià la porta romànica.

L'església de Sant Esteve d'Esclanyà és esmentada ja el 1280 ( Asclayano) i presenta elements romànics de diferent datació (segles XI i XII).

Sant Esteve d´Esclanyà

El castell d'Esclanyà, conegut popularment com la torre d'Esclanyà, és una edificació del segle XIV. A l'actualitat es conserva la gran torre de planta rectangular, d'època romànica amb uns merlets a la banda nord.

Algunes cases del nucli més antic, com Can Pagès o la casa adossada al castell, tenen ràfecs de teulada decorats amb motius dibuixats en blanc sobre el fons de la teula.

A ponent d'Esclanyà (a 1 km) hi ha un veïnat de masies disperses anomenat el Brugar, entre les quals es destaca el Mas Frigolet del Brugar, edifici de planta basilical (segles XVII-XVIII) que té a les arestes de les teulades del casal i de les dependències curiosos busts o testes de terrissa que representen uns lladres que entraren a robar i foren empresonats com a escarment.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua