GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

El Pibitller

Pueblo

Veïnat: El Pibitller

Municipio

Maçanet de la Selva / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

68

 

Ayuntamiento

Dirección

Salvador Espriu,1

Código postal

17412

Teléfono

972 85 80 05

Fax

972 85 87 55

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Pibitller

Web de Interés

-----

E-mail municipio

Contacte
 

El Pibitller és un dels veïnats de Maçanet de la Selva, i es troba situat més enllà de la carretera N II. Gran part d'aquest veïnat constitueix la vessant nord del Mont Barbat, amb uns 400 m d'altura sobre el nivell del mar, el pic més alt de la serralada que separa la Plana de la Selva de la Selva Marítima. Allà hi neix la Torderola, principal curs d'aigua que, travessant tot el municipi, drena a la sèquia de Sils. Una part del veïnat, però, es troba més enllà de la serralada, on les aigües empren el Rec de Vall de Maria que pren el camí directe cap a la Tordera.

Cal Pibitller

El Pibitller és una zona força poblada i amb un dinamisme intens, no tant sols pel fet de tenir, a tocar, la urbanització dels Pantans de Montbarbat. Unes 47 masies s'aixequen en aquest veïnat. Algunes, com les de Can Masega, La Barrera, Cal Tipu, Can Montells, Can Pagès, Cal Nan o Cal Bord ja han desaparegut i d'altres com les de Cal Menut, Cal Bisbe, Can Súria, Can Costa, Can Llagosteres o Can Mont Barbat estan a punt de fer-ho. [cal citació]La resta, però, encara estan dempeus. Can Gelabert, Can Bruno, Cal Bouer, Can Ribas, Cal Tit, Can Poch, Can Llebre, Can Companys, Can Ruscalleda, Can Punxet, Can Casanella, Can Gutarra, Can Villà, Ca l'Antoni, Ca l'Agustí Serrats, les quatre cases en què es va dividir Can Manel Súria, Can Pere Dot, Can Batallé, Can Soms de les Bòries, Can Bartolo, Can Toni Maynegre, Can Rauret, Can Fita, Cal Sord, Can Serrats, Can Gavina, Can Gavina de Dalt, Ca l'Amargant, Cal Coix, Vall de Maria són les masies existents, la majoria de les quals estan habitades per famílies locals o per d'altres vingudes de fora mentre que unes quantes només reben la visita més o menys freqüent dels propietaris o llogaters.

La major part de les terres del Pibitller ara, com en el passat, són cobertes de bosc. Pot dir-se que només una petita part d'aquestes terres van estar conreades al llarg de l'historia i, això només en el curt període de temps que va des de les acaballes del segle XVIII fins a l'actualitat, es a dir, poc més de dos-cents anys.

el procés d'abandonament de les masies s'està redreçant amb l'arribada dels neo-rurals que han donat nova vida a una part de les masies del Pibitller. Dues masies (Can Pibitller i Cal Coix) són, en l'actualitat, restaurants dins la urbanització dels Pantans de Montbarbat el primer i el segon sobre la Carretera N II. Dues altres cases (Can Gelabert i Can Bruno) tenen activitats de turisme rural. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua