GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Dosquers

Pueblo

Dosquers

Municipio

Maia de Montcal / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

8

 

Ayuntamiento

Dirección

c/Nostra Sra. del Mont, 12

Código postal

17851

Teléfono

972 591 051

Fax

972 590 801

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Dosquers

Web de Interés

Maia De Montcal

E-mail municipio

maiademontcal@ddgi.cat
 

L'antic municipi de Dosquers, de 4,45 km², estès a la riba esquerra del Fluvià, a l'indret de la seva confluència amb el Ser (hi aflueix per la dreta), fou agregat el 1969 al terme veí de Maià de Montcal. La població ha estat disseminada en un 100% en masos agrupats al voltant de l'església parroquial formant els veïnats d'Usall, la Riera i Vila-rodona.

L'església parroquial de Sant Martí de Dosquers s'alça a 162 m d'altitud al centre de l'antic terme. És un edifici romànic, d'una sola nau, absis semicircular sobrealçat i porta amb arquivoltes.

Sant Marti de Dosquers

L'església parroquial de Sant Martí de Dosquers s'alça a 162 m d'altitud al centre de l'antic terme. És un edifici romànic, d'una sola nau, absis semicircular sobrealçat i porta amb arquivoltes. Posteriorment hom li afegí una torre campanar de planta rectangular damunt la façana, que dóna al conjunt un aire fortificat. Prop seu hi ha alguns masos.

Allotjament rural Mas Riera Tel: (0034) 679641872 / 972508765 / 972590947.Magnífica masia del segle XVIII, situada en un paratge de gran bellesa, a 4 Km. de la vila medieval de Besalú.

Dosquers: MAS RIERA és una masia típica catalana del segle XVIII, amb una acurada restauració y amb totes les comoditats actuals, conservant però, l´encant de la seva antiguitat

Mas Riera

L'economia és bàsicament agrària, amb conreus de secà dedicats a cereals i llegums, amb alguns claps de bosc i la cria complementària de bestiar. Hi ha deus d'aigües ferruginoses i sulfuroses (font Pudosa) al límit amb Maià.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua