GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Das

Pueblo

Das

Municipio

Das / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

214

 

Ayuntamiento

Dirección

Rossend Arús, 3

Código postal

17538

Teléfono

 972 890 220

Fax

972 890 836

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Das

Web de Interés

Das, per al turisme d´estiu i d´hivern

E-mail municipio

das@ddgi.cat
 

Das forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona.El terme municipal de té una extensió de 15 km2 i 1.200 m. d'altitud. La seva població ha augmentat molt els darrers anys, especialment per l'arribada de persones que instal·len al poble la seva segons residència.

El municipi comprèn una gran part de la vall del torrent de la Valira o la Valirota, que aflueix al Segre prop de Sanavastre. La Valirota neix a la Coma Oriola, sota la Tosa, i el seu curs fa de límit municipal amb Urús fins a l'alçada d'aquest poble veí, a partir del qual el curs del torrent s'endinsa en la plana dasenca; el termenal amb Prats i Sansor, a ponent, és una línia irregular que arriba fins al Segre.

Els límits del terme municipal són al nord amb Ger, a l'est amb Alp i Fontanals de Cerdanya, al sud amb Urús i a l'oest amb Prats.
Té agregats els nuclis de Mosoll. Sanavastre, Tartera i la urbanització Tartera.

L'església parroquial de Sant Llorenç és obra d'un modern neogòtic, amb transsepte i campanar de torre sobre la porta a ponent.

El campanar de la casa del comú i el de l'església parroquial donen una fesomia particular al poble, fàcilment recognoscible des de lluny.

Das forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona.El terme municipal de té una extensió de 15 km2 i 1.200 m. d'altitud. La seva població ha augmentat molt els darrers anys

Das por Xamonich

Llocs d´interès:

Col·lecció Museu de Das
Museu etnològic

Aeròdrom de La Cerdanya
Equipament esportiu

Parc Natural del Cadí - Moixeró
Paratge natural

Pistes d'Esquí de la Masella
Equipament esportiu

Església de Sant Llorenç
Temple religiós

Església de Sant Julià
Temple religiós

Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Sanavastre
Temple religiós

Església de Mosoll
Temple religiós

Capella de Santa Bàrbara
Temple religiós

El riu Segre
Paratge natural

Tocant al poble per la banda de ponent hi ha la capella de Santa Bàrbara, de planta rectangular. També prop del poble, camí de coll de Jou, hom troba les ruïnes de la torre de Das

L'agricultura i la ramaderia, principalment bovina, era la base de la seva economia fins que l'estació d'esquí de la Masella ha fet de Das un centre important turístic residencial.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua