GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cruilles

Pueblo

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

Municipio

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

Cruilles: 257

Monells: 251

Sant Sadurni de l´Heura: 215

 

Ayuntamiento: Sant Sadurní de l'Heura

Dirección

Plaça de la Font, 1

Código postal

17118

Teléfono

972 640 573

Fax

972 640 573

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

Web de Interés

Informacio general de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

E-mail municipio

cruilles@ddgi.cat
 

Situado a la izquierda del río Daró. Fue el origen del linaje y de la baronía de los Cruïlles. Iglesia de Santa Eulàlia, con pinturas románicas y un retablo gótico, perteneció al monasterio de Sant Miquel de Cruïlles. En el centro de la plaza del pueblo queda la torre del homenaje del antiguo castillo de Cruïlles de planta circular y de unos 26 metros de altura.

Cruïlles, poble situat a escassament tres quilòmetre de la Bisbal, que va créixer a redòs d'un antic castell.

Cruilles

Cruïlles, poble situat a escassament tres quilòmetre de la Bisbal, que va créixer a redòs d'un antic castell. Aquest va ser el centre de la baronia de Cruïlles, que es van unir per matrimoni als de Peratallada a mitjans del segle XIII. Del castell només es conserva el que ha esdevingut l'element més significatiu del nucli: la torre cilíndrica, d'estil romànic, que ha quedat aïllada al centre de la plaça del poble.

Monells queda a l'altre vèrtex del municipi, a la vora del riu Rissec, en el punt on la vall d'aquest rieral, afluent del Daró, comença a eixamplar-se en entrar a la plana. És uns dels pobles més bonics de l'Empordà

Monells

Monells

Plaza mayor porticada y regado por el rio Rissec.Tiene restos de murallas de un antiguo castillo.Su iglesia de Sant Genís es de estilo gótico. El rey Jaime I de Aragón en el año 1234 dispuso que sirviera como patrón de medida de los cereales para todo el obispado de Gerona, la mitgera de la población de Monells, dada la gran importancia de su mercado en la época medieval.

Monells queda a l'altre vèrtex del municipi, a la vora del riu Rissec, en el punt on la vall d'aquest rieral, afluent del Daró, comença a eixamplar-se en entrar a la plana. És uns dels pobles més bonics de l'Empordà i, de ben segur, de Catalunya. El més destacat, a banda de les seves cases, d'extraordinària bellesa, és la magnífica plaça porxada, que era l'escenari d'un antic i molt important mercat

Parroquial de Sant Sadurní de l'Heura

el poble de Sant Sadurní de l'Heura, on encara es fàcil respirar l'ambient plàcid i relaxat d'un típic poble empordanès

 

Sant Sadurní de l'Heura

Cabeza del municipio formado con los pueblos de Cruïlles y Monells, situado entre los rios Rissec y Daró. El pueblo y el castillo fueron del obispado de Gerona en el año 1442. Iglesia de Sant Sadurní del siglo XVIII.

el poble de Sant Sadurní de l'Heura, on encara es fàcil respirar l'ambient plàcid i relaxat d'un típic poble empordanès. La visita al poble ens pot servir d'excusa per endinsar-nos al massís i gaudir d'una passejada pels seus boscos. Sant Sadurní és el darrer poble de la comarca si es parteix de la Bisbal en direcció a ponent, abans d'enfilar les coses del camí que, seguint el curs alt del Daró, travessa la serra per Santa Pellaia i enllaça amb la Selva.

Església de Sant Genís en Monells. Documentada a l'any 1019

Sant Genis de Monells

Lugares de interés

Iglesia de Sant Sadurní de l'Heura.
Iglesia de Santa Eulàlia de Cruïlles. Románica del siglo XI.
Torre del homenaje en Cruïlles. Siglos XII-XIII.
Iglesia de Sant Genís en Monells. Documentada en 1019.
Plaza de Jaume I en Monells, plaza porticada.
Carrer dels Arcs, en Monells. Calle que circula bajo bóvedas.
Iglesia de Sant Joan de Salelles. Románica.

Llocs d´interès:

Església de Sant Sadurní de l'Heura. Any 1773/1777
Església de Santa Eulalia de Cruïlles. Romànica del segle XI.
Torre del homenatge en Cruïlles. Segles XII-XIII.
Església de Sant Genís en Monells. Documentada a l'any 1019.
Església de Sant Joan de Salelles. Romànica

Monells.El barri del Castell és un petit conjunt urbà ben característic de poble de mercat, centrat per la magnífica Plaça Major, recinte en forma de rectangle irregular

Plaça de Jaume I

Del municipio también cabe destacar los antiguos pueblos situados en la zona de Les Gavarres, como Santa Pellaia, Sant Cebrià dels Alls o Sant Cebrià de Lledó (Els Metges), que se recomienda visitar a partir de las rutas de senderismo establecidas.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua