GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Crespia

Pueblo

Crespia

Municipio

Crespia / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

257

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 2

Código postal

17832

Teléfono

972 597 065

Fax

972 597 053

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Crespia

Web de Interés

historia i patrimoni de Crespia

E-mail municipio

crespia@ddgi.es
 

El terme municipal de Crespià abasta una extensió d'11,11 km² a l'extrem septentrional de la comarca, vora el límit comarcal del Gironès amb les comarques de la Garrotxa i l'Alt Empordà, sobre la vora esquerra del Fluvià, que fa de límit termenal amb Esponellà

El municipi comprèn, a part el poble de Crespià, els antics pobles de Pedrinyà i de Portell, i els veïnats de Pompià i la Llavanera.

La seva església parroquialés dedicada a Santa Eulàlia. D'origen romànic, va ser modificada i engrandida al segle XVI; tot i així, conserva encara vestigis de l'església del segle XII: la porta, amb quatre arquivoltes en degradació, té a sobre una finestra; hi ha una torre rectangular, sobre la qual s'aixeca el campanar, al costat septentrional de la façana; l'absis, que va ser sobrealçat i és parcialment encastat en una construcció veïna, té una finestra i un fris dentat, damunt mènsules. Posseeix un notable retaule de marbre. Al segle XVI va ser engrandida amb dues naus més i se li construïren unes noves voltes. A l'extrem meridional de la façana, més baixa, hi ha una torrella de defensa que revela que l'edifici va ser fortificat

Crespia: La seva església parroquialés dedicada a Santa Eulàlia. D'origen romànic, va ser modificada i engrandida al segle XVI; tot i així, conserva encara vestigis de l'església del segle XII: la porta, amb quatre arquivoltes en degradació, té a sobre una finestra; hi ha una torre rectangular, sobre la qual s'aixeca el campanar, al costat septentrional de la façana;

Santa Eulalia

Llocs d´interès:

Incarcal
Jaciments paleontològics

Església dels Sants Just i Pastor
Temple religiós

Església de Santa Eulàlia
Temple religiós

Ermita de Sant Miquel de la Roca
Temple religiós

Ermita de Sant Bartomeu
Temple religiós

El riu Fluvià
Paratge natural

Es conserven les restes de dues esglésies: Sant Bartomeu de Basset, en ruïnes, i Sant Miquel de la Roca. Aquesta última església, més ben conservada, està construïda aprofitant un gran abric natural, al bell mig d'un cingle que cau vertiginosament sobre el riu Fluvià.

La festa major de Santa Eulàlia s'escau el diumenge després del 10 de desembre. És tradicional la romeria a peu al Santuari de la Mare de Déu del Mont, que se celebra cada any el Dilluns de Pasqua Granada.

Crespia, al seu terme Es conserven les restes de dues esglésies: Sant Bartomeu de Basset, en ruïnes, i Sant Miquel de la Roca. Aquesta última església, més ben conservada, està construïda aprofitant un gran abric natural, al bell mig d'un cingle que cau vertiginosament sobre el riu Fluvià.

Sant Miquel de La Roca

El veïnat de Pompià és al nord de Crespià, vora el límit municipal amb Cabanelles, i el de la Llavanera és situat a la part més oriental del terme municipal, i fa de límit amb el poble d'Espinavessa, ja dins del terme de Cabanelles.(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua