GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cornella Del Terri

Pueblo

Corenella del Terri

Municipio

Cornella del Terri / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2189

 

Ayuntamiento

Dirección

Mn. Jacint Verdaguer, 4

Código postal

17844

Teléfono

972 594 001

Fax

972 594 148

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cornella Del Terri

Web de Interés

Cultura i turisme en Cornella Del Terri

E-mail municipio

cornella@ddgi.cat
 

El municipi de Cornellà del Terri, de 27,22 km² d'extensió, s'estén a la vall mitjana i baixa del Terri, afluent del Ter per l'esquerra, des de Borgonyà del Terri, al SE del pla de Banyoles, fins poc més avall de Sant Andreu del Terri, al pla de Sant Andreu.

El municipi comprèn, a part el poble de Cornellà del Terri, els de Borgonyà del Terri, Corts, Sords, Pujals dels Cavallers, Pujals dels Pagesos, el llogaret de Palol de Farga i els veïnats d'Ermedàs i de Pont-xetmar, tot formant l'anomenada vall de Cornellà. Des de l'annexió de l'antic municipi veí de Sant Andreu del Terri comprèn també els nuclis que formaren part d'aquest: els pobles de Sant Andreu del Terri, antic cap del municipi, Ravós del Terri, Santa Llogaia del Terri i el llogaret de Prades del Terri.

l municipi comprèn, a part el poble de Cornellà del Terri, els de Borgonyà del Terri, Corts, Sords, Pujals dels Cavallers, Pujals dels Pagesos, el llogaret de Palol de Farga i els veïnats d'Ermedàs i de Pont-xetmar, tot formant l'anomenada vall de Cornellà.

Església Parroquial de Cornellà de Terri

Llocs d´interès:

Plaça del Maig
Conjunt urbà

Capella de Sant Antoni de Cornellà
Temple religiós

Església de Sant Esteve
Temple religiós

Pont medieval de Sords
Construcció civil

Església de Sant Cugat
Temple religiós

Castell de Ravós del Terri
Construcció fortificada

Respecte a les restes arqueològiques identificades a Cornellà, cal mencionar, a part les restes d'un mastodont, fragments de ceràmica i monedes d'època romana i un didal de bronze, romà, amb decoració de petites incisions; fou trobat en un camp de conreu vora el nucli urbà. També s'han trobat enterraments excavats a la roca.

Festa de l'Arbre i Ball del Cornut de Cornellà de Terri Es la festa tradicional més característica de Cornellà de Terri a on se celebra la Plantada de l'Arbre de Maig i del carismàtic, enigmàtic i satíric Ball de cornuts.

folklore de Cornella del Terri

Una de les celebracions folklòriques i culturals més importants és la festa major del Roser, que s'escau el Dilluns de Pasqua; hi destaca la talla i plantada de l'arbre del maig, que la gent del poble ha anat a cercar divendres, i que, després de despullar-lo de branques i guarnir-lo amb unes banyes i una branca de pi, és aixecat per quinze homes que seguidament el planten a la plaça, on romandrà tot l'any (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua