GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Corça

Pueblo

Corça

Municipio

Corça / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1270

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

17121

Teléfono

972 630 051

Fax

972 630 428

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Corça

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Corçà

E-mail municipio

corsa@ddgi.cat
 

Corçà forma part de la comarca del Baix Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 16 km2 i el poble està a 43 m. d'altitud, i el punt més alt del terme és al Puig Blanc de 140 metres.

Corçà forma part de la comarca del Baix Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 16 km2 i el poble està a 43 m. d'altitud,

Ajuntament de Corçà


Els límits del terme municipal són al nord amb Rupià i Parlavà, a l'est amb Ullastret i La Bisbal, al sud amb La Bisbal i Cruïlles-Monells-Sant Sadurni de l'Heura i a l'oest amb Madremanya i La Pera. Té agregats els nuclis de Caça de Pelràs, Casavells i Matajudaica.

El nucli conserva l'estructura urbana medieval, amb elements de fortificació. És un conjunt arquitectònic interessant, amb edificis dels segles XVI-XVIII. Al costat de ponent, la Plaça Major o de l'Església forma un ample passeig entre la riera i el nucli vell del poble, plantat amb rengleres de plàtans, el qual, junt amb les edificacions, compon un indret urbà de rar atractiu en els pobles rurals.

Llocs d´interès:

El nucli conserva l'estructura urbana medieval, amb elements de fortificació. És un conjunt arquitectònic interessant, amb edificis dels segles XVI-XVIII. Al costat de ponent, la Plaça Major o de l'Església forma un ample passeig entre la riera i el nucli vell del poble, plantat amb rengleres de plàtans,

Plaça de l´Esglesia de Corçà

Església de Sant Julià de Corçà
Temple religiós

Ermita de Santa Cristina
Temple religiós

Església de Sant Genís de Casavells
Temple religiós

Capella de Sant Sebastià
Temple religiós

Església de Sant Martí de Caçà de Pelràs
Temple religiós

Església de Sant Joan de Matajudaica
Temple religiós

Can Pagès (Caçà de Pelràs)
Construcció civil

Mas Martí (Caçà de Pelràs)
Construcció civil

Can Savalls (Planils - Caçà de Pelràs)
Construcció civil

Vil·la romana
Construcció civil

La vila de Corçà  és a la vora dreta de la riera de Corçà, a la confluència amb el torrent del Puig Rodó, al peu del vessant meridional d'aquest turó a 13 m d'altitud.

nucli urbà de Corçà

La capella de Sant Sebastià es troba al NE del cap de municipi. És una construcció molt petita del segle XVIII, d'una nau amb capçalera semicircular i volta de llunetes.

Altres indrets d´interes:

Torreguinarda, Rissec i Santa Cristina
El veïnat d'Anyells
Caçà de Pelràs i Planils
Casavells
Matajudaica
Les restes arqueològiques

L'església de Santa Cristina és 2 km a ponent de la vila de Corçà, al bell mig d'un camp conreat, a poca distància de la carretera de Monells

Santa Cristina de Corçà

La festa major de Corçà es fa el primer diumenge d'octubre des del final dels anys setanta. Era fill de Corçà el periodista i polític Eusebi Coromines i Cornell (1849-1919), que dirigí "La Publicidad" de Barcelona més de 30 anys.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua