GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cladells

Pueblo

Cladells

Municipio

Santa Coloma de Farners / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

23

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17430

Teléfono

972 840808

Fax

972 840195

Oficina Turismo

972 84 09 77

Web Oficial

Sant Miquel de Cladells

Web de Interés

Sant Selvi de Cladells

E-mail municipio

ajuntament@scf.cat
 

Un vast sector de l'antic municipi de Sant Miquel de Cladells (agregat el 1972 al de Santa Coloma de Farners) forma part de les Guilleries. Es tracta de la part de l'antic terme abocada a la riera de Vallors, que té per centre l'antiga església parroquial de Sant Miquel.

L'església de Sant Miquel de Cladells és un notable edifici romànic del segle XII, amb l'absis amb un fris decorat amb relleus arrodonits i un campanar posterior de coberta piramidal.

L'església de Sant Miquel de Cladells

L'església de Sant Miquel de Cladells forma un petit agrupament amb la rectoria i l'hostal, avui despoblat (l'escassa població es manté a la vall de la riera de Vallors, on hi ha els conreus), en un sector de boscos d'alzines sureres i castanyers; és un notable edifici romànic del segle XII, amb l'absis amb un fris decorat amb relleus arrodonits i un campanar posterior de coberta piramidal.

Sant Selvi es troba esmentada des del 1282. El 1690 va ser donada pel marquès de Rupit als franciscans que hi van fundar un convent.

l'antic convent franciscà de Sant Salvi de Cladells; fou fundat el 1690 per Francesc de Bournonville, marquès de Rupit i senyor del lloc, a l'indret d'una ermita dedicada a sant Salvi

Claustre de Sant Selvi

El convent està conformat al voltant d’un pati claustral de 25 per 13 metres. A llevant s’hi aixeca la façana de l’església, amb un campanar d’espadanya de dos ulls i una fornícula sobre la porta d’entrada. Al costat sud, a la planta hi ha una senzilla galeria de set arcs rebaixats i pilars quadrats, el refectori i la cuina. Al costat nord hi ha una escala que dóna al primer pis on es troba una esvelta galeria amb vuit arcs de pedra de mig punt de secció octogonal i base quadrangular. L’església és una nau de 28 metres de llarg per quasi deu d’ample amb absis semicircular i quatre capelles laterals, dues a cada costat. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua