GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cervia De Ter

Pueblo

Cervia de Ter

Municipio

Cervia de Ter / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

863

 

Ayuntamiento

Dirección

Priorat, 29

Código postal

17464

Teléfono

972 496 101

Fax

972 496 768

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cervia De Ter

Web de Interés

Dades e informaciò de Cervia de Ter

Priorat de Santa Maria

E-mail municipio

cervia@ddgi.cat
 

El municipi de Cervià, a l'esquerra del Ter, d'una extensió de 9'62 Km2 i una altitud de 45 m, comprèn la plana al.luvial de vora el riu i un sector muntanyós al nord. Limita al nord amb Viladasens, a l'est amb Sant Jordi Desvalls, al sud amb el riu i amb Bordils i Sant Joan de Mollet, i a l'oest amb Medinyà (Sant Julià de Ramis) i Vilademuls.

El municipi de Cervià, a l'esquerra del Ter, d'una extensió de 9'62 Km2 i una altitud de 45 m, comprèn la plana al.luvial de vora el riu i un sector muntanyós al nord.

Priorat de Santa Maria de Cervia de Ter

El municipi de Cervià de Ter té agregat el nucli de Raset format pels veïnats de Raset de dalt, Raset de baix i les Sorreres.

L'establiment monàstic de Santa Maria de Cervià es va fundar el 1053 pel senyor de Cervià, Silvi Llobet, com a priorat depenent de Sant Miquel de la Clusa. Ben aviat va quedar sota la protecció dels comtes de Barcelona, que li van fer importants donacions.

Llocs d´interès:

Sant Roc
Temple religiós

Sant Cristòfol de Raset
Temple religiós

La Torre
Arquitectura civil

Església parroquial de Sant Genís
Temple religiós

Els arenys i les ribes del Ter
Paratge natural

L'establiment monàstic de Santa Maria de Cervià es va fundar el 1053 pel senyor de Cervià, Silvi Llobet, com a priorat depenent de Sant Miquel de la Clusa.

claustre del Monestir de Cervià de Ter

El Monestir de Cervià de Ter
Temple religiós

El centre històric
Conjunt arquitectònic

Creu d'en Falgons
Monument

Castell de Cervià
Conjunt arquitectònic

Can Santamaria
Conjunt arquitectònic

Can Japic
Conjunt arquitectònic

El monestir de Santa Maria de Cervià, situat a llevant del poble, va ser fundat l'any 1053 per Silvi Llobet, senyor del castell de Cervià, i la seva esposa Adalets, que edificaren l'església i la feren consagrar pel bisbe de Girona Berenguer Guifre.

Pintures murals de Santa Maria de Cervia de Ter

Pintures murals de Santa Maria

L'esglésiaés romànica, obra del segle XI, de tres naus, amb volta de canó la central i de quart de cercle les laterals, amb planta de creu llatina i tres absis. El claustre, que va ser ampliat el 1746, conserva dues ales antigues, amb un rengle de columnes i capitells trapezials llisos.

Dintre el terme hi ha algunes masies d'interès, com el Torrent o Can Santamaria, que conté restes fortificades amb espitlleres i aparell d'espiga, del segle XVI, situat prop de Raset, i també el Mas de la Torre. A Can Pellicer n'hi ha una altra, medieval, en bon estat de conservació.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua