GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cerdans

Pueblo

Cerdans

Municipio

Arbucies / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

9

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 2

Código postal

17401

Teléfono

972 86 00 01

Fax

972 86 09 83

Oficina Turismo

972 16 24 77

Web Oficial

Cerdans

Web de Interés

Arbucies

E-mail municipio

ajuntament@arbucies.cat
 


El municipi d'Arbúcies comprèn, a més de la vila , els llogarets de Joanet, Cerdans, Sant Pere Desplà (o veïnat de Can Ferrer) i Lliors.

Prop del coll de Ravell hi ha un hostal i una gasolinera, de la qual surt una carretera particular que porta al mas del Mataró, l'únic de Cerdans habitat permanentment, i a l'església de Sant Cristòfol, una mica més amunt del mas, en una solana a 840 m d'altitud, mirant a la vall d'Arbúcies i les Agudes.

Tot i que Cerdans és esmentat ja el 878, la seva església parroquial és una construcció de finals del s. XI o principis del següent, d'una nau rectangular capçada per un absis semicircular. Les façanes presenten decoració a base d'arcuacions llombardes i la porta, d'arc de mig punt amb dos plecs, s'obre al mur de migdia.

Cerdans

L'edifici consta d'una nau rectangular, coberta .amb volta de canó reforçada per un arc toral i capçada a llevant per un absis semicircular, que s'obre a la nau per mitjà de dos plecs. Té dues capelles afegides entre l'arc toral i l'absis, les quals tenen l'aire d'un transsepte. L'absis té centrada una finestra de doble esqueixada. La porta s' obre al mur de migdia, fent un plec a l'interior i un a l'exterior.

Sobre la volta de l'absis hi ha un campanar més tardà amb coberta de quatre aiguavessos. L'absis és decorat amb tres grups de cinc actuacions llombardes, separades per lesenes i coronades, per la part superior, amb una senzilla motllura. Les pedres que formen les arcuacions són de color vermellós, la qual cosa produeix un efecte decoratiu remarcable. La part superior de les dues finestres d'es- queixada és formada per dos arcs concèntrics, l'interior de pedres més amples i l'exterior de pedres més estretes. (ftes ver links)

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua