GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Castellfollit De La Roca

Pueblo

Castellfollit de la Roca

Municipio

Castellfollit de la Roca / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

1014

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de Sant Roc, 2

Código postal

17856

Teléfono

972 29 40 03

Fax

972 29 41 78

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellfollit De La Roca

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Castellfollit De La Roca

E-mail municipio

Contacte
 

El poble està siturat a 296 m d'altitud i s'assenta en una cinglera basàltica, la cinglera de Castellfollit. Té més de 50m d'alçària i gairebé un quilòmetre de longitud. Aquesta cinglera basàltica és la conseqüència de l'acció erosiva dels rius Fluvià i Toronell sobre les restes volcàniques de fa milers d'anys.

El poble de Castellfollit de la roca està siturat a 296 m d'altitud i s'assenta en una cinglera basàltica, la cinglera de Castellfollit. Té més de 50m d'alçària i gairebé un quilòmetre de longitud.

Castellfollit de la Roca (foto de Felicuybruno)

El municipi és envoltat pels de Montagut de Fluvià, al nord, i de Sant Joan les Fonts, a l'oest. El municipi s'inclou dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La cinglera és la superposició de dues colades de lava: la primera, amb 217.000 anys d'antiguitat, prové de Batet de la Serra (Olot) i està formada per lloses. La segona, té uns 192.000 anys d'antiguitat i prové dels volcans de Begudà (Sant Joan les Fonts).

El perfil de l'església i les cases penjant damunt de la cinglera basàltica, a tocar el precipici, s'ha convertit en una de les imatges més fotografiades i pintades de Catalunya; però és també un magnífic mirador natural des del qual es poden observar les valls dels dos rius.

Castellfollit de Nit foto de Braid44

El barri vell de Castellfollit de la Roca, d'origen medieval, està format per places i carrers estrets i ombrejats. Les cases són, en la seva major part, construïdes amb pedra volcànica.Les cases modernes, amb les botigues, les fondes i els bars, s'arrengleren al llarg de la carretera que remunta al cingle i continua vers Olot. A la Plaça Vella hi ha l'edifici de Can Castell, que hom ha identificat amb una antiga casa forta, i la casa del comú es troba en una antiga església dedicada a sant Julià que fou bastida al segle XVI.

Les festes més importants de Castellfollit són la festa major, que se celebra per la segona Pasqua des del 1984 (abans se celebrava pel mes de setembre), en la qual destaca la comparsa de capgrossos creats el 1979, encara que ja n'hi havia de gegants el 1906. D'altra banda, se celebra l'anomenada festa de la germandat, de molta tradició, que té lloc pel setembre, bé que abans s'esqueia el mes de juny; ha passat a ser la festa dels avis.

El municipi de Castellfollit de la Roca disposa de nombroses places i espais oberts on la mainada pot jugar i els més grans reposar. Un bon exemple és la plaça de Catalunya, construïda recentment i que s'ha convertit en un lloc de reunió habitual.

Nucli urbà de Castellfollit

El municipi disposa de nombroses places i espais oberts on la mainada pot jugar i els més grans reposar. Un bon exemple és la plaça de Catalunya, construïda recentment i que s'ha convertit en un lloc de reunió habitual.

A l'estiu la piscina, oberta a tothom, permet al visitant refrescar-se en un dia calorós i serveix de zona d'esbarjo per a menuts i grans .(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua