GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Castanyet

Pueblo

Castanyet

Municipio

Santa Coloma de Farners / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

52

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17430

Teléfono

972 840808

Fax

972 840195

Oficina Turismo

972 84 09 77

Web Oficial

Castanyet

Web de Interés

Sant Andreu de Castanyet

E-mail municipio

ajuntament@scf.cat
 

L'agregat de Castanyet es troba al NW del terme, sota el sector muntanyós pròxim a les Guilleries, al vessant esquerre de la capçalera de la vall del seu nom, afluent de la de Santa Coloma. És una vall poblada de frondosa vegetació i amb fonts abundants, unida per una bona pista asfaltada al centre de la ciutat.

Sant Andreu de Castanyet

Patrimoni de Castanyet

De factura probablement romànica, tot i que emmascarada, és esmentada des del s.XIII. És d'una nau capçada per un absis semimcircular. A la banda de tramuntana es dreça el campanar, de torre de planta quadrada i teulada piramidal, així com la dependència afegida de la sagristia. A la banda de ponent se li adossa la rectoria, un edifici del s. XVIII, actualment restaurat i convertit en casa de colònies.

L'església de Castanyet, situada a 5 quilòmetres de la capital de la Selva, forma part de l'anomenada ruta de les deu ermites, de les quals ja s'han restaurat les de Santa Victòria Sauleda i Sant Pere Cercada.

La població ha estat tradicionalment disseminada, i entre els masos d'aquest sector es destaca el gran mas Albó (habitat encara pel llinatge Albó), el Gobau i el puig de Taverner. La pista que porta a Castanyet continua després cap a Santa Creu d'Horta i el Sobirà, al terme veí d'Osor (descrit a les Guilleries).(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua