GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cassa De La Selva

Pueblo

Cassa de La Selva

Municipio

Cassa de La Selva / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

9256

 

Ayuntamiento

Dirección

Rambla 11 de Setembre

Código postal

17244

Teléfono

972 46 00 05

Fax

972 46 37 08

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cassa De La Selva

Web de Interés

Caçà (o Cassà) de la Selva

E-mail municipio

Contacte
 

El municipi de Caçà (o Cassà) de la Selva, de 45 km², és situat a la zona de contacte entre la Depressió Pre-litoral i les Gavarres, a la zona meridional del Gironès, entre el Baix Empordà i la Selva.

El terme comprèn els veïnats de Serinyà, Verneda, Llebrers, Matamala, Sangosta, Mosqueroles, Mont-roig, Esclet i les Serres.

El terme de Cassà de la Selva va ser cobejat des d'èpoques molt antigues i en el seu territori s'han trobat restes que palesen els diferents períodes de poblament: paleolític, neolític, bronze, ibèric (el jaciment més important és el puig del Castell) i romà.

A partir del segle XII s'esmenta el castell de Cassà, centre del poder del senyor feudal, que anirà passant de mà en mà en els segles posteriors. La possessió del castell per part dels Montcada significa el punt més alt de la violència feudal que té com a punts significatius diferents atacs al castell.

Cassa de la Selva

Una altra de les dates més significatives és la de l'any 1456 quan Joan II va concedir dues fires anuals i un mercat setmanal atès que el permís per organitzar fires i mercats és un perfecte indicador de la vitalitat d'una població.

El nucli primitiu de la vila de Caçà es formà al voltant de la plaça de l'església. A la fi del segle XVI la plaça d'en Clavé o de la Coma era encara als afores i se'n deia Coma o firal. A la segona meitat del segle XVII, per concessió del rei Carles II, s'hi establiren unes mesures per a grans i oli, que donaren un fort impuls al mercat i a les fires. Aquestes mesures van ser emplaçades sota les voltes que encara duen el nom de les Mesures i eren de propietat municipal. A la vila hi ha moltes cases amb llindes de pedra construïdes durant el segle XVIII.

Llocs d´interès:

Can Frigola i la Torre Salvana, gotic
Estació del Ferrocarril
Casa del Gas, modernista
Can Nadal, modernista
Església de Sant Martí, gotic
Les Mesures
Cementiri municipal, neoclasic
Centre recreatiu, eclectic
Casa i Capella del Remei, conjunt rural
Can Xifra, medieval

Imatges amics de la sardana

Amics de la Sardana de Cassà de la Selva és una associació que va néixer a Cassà a principis de l'any 1975. Tot i haver-hi una forta tradició musical i sardanista en el municipi, en aquell temps hi havia un dèficit d'activitats sardanistes. Es va recollir la petició popular que reclamava una revitalització de la dansa tradicional, cosa que en motivà la seva fundació.

Actualment a part de la infraestructura de l'entitat es compta amb cinc colles sardanistes de competició (Estel de les Gavarres, Aires Cassanencs, Celístia, Mans Amigues i Amics Dansaires) i amb un Esbart Dansaire.

Parc de les Arts Contemporànies:

Parc de les Arts Contemporànies: en aquest parc podran gaudir, alhora, d'una forma relaxada i lúdica, de dos aspectes complementaris, natura i escultura. D'una banda, els sorprendrà un conjunt significatiu d'obres de reconeguts artistes contemporanis. Aquí s'hi troben alguns dels grans noms de la plàstica actual, de Catalunya i de fora.(ftes i fotos ver links de la ficha)

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua