GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Casavells

Pueblo

Casavells

Municipio

Corça / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

179

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

17121

Teléfono

972 630 051

Fax

972 630 428

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Casavells

Web de Interés

Corça

E-mail municipio

corsa@ddgi.cat
 

Casavells, junt amb Caçà de Pelràs i Matajudaica, és un poble agregat al municipi de Corçà, al Baix Empordà, que forma un conjunt medieval.El poble de Casavells va ser fins el 1969 cap de municipi independent.El nucli es prolonga amb algunes masies disperses que formen el veïnat de les Costes.

El poble s'aglutina entorn de l'església romànica de Sant Genís, edificada bàsicament al segle XII. construïda amb grans carreus, d'una nau amb un absis semicircular. La volta de la nau és apuntada i la porta romànica a la paret de migdia és tapiada i mig colgada. A la façana occidental s'obre la porta actual, del segle XVIII. Es conserva el campanar de torre, romànic, amb un pis d'obertures geminades.Des d'aquest indret s'obté una magnífica panoràmica del pla de Belleses.

Temple romànic d'una nau amb absis semicircular amb torre-campanar.

Sant Genis de Casavells

Can Saló es una gran masia del segle XVII, fortificada amb una garita angular que té la petita mènsula de la base esculpida. Vora seu hi ha un fragment de llenç espitllerat d'una antiga fortificació. Al carrer de les Escoles són notables dues finestres gòtico-renaixentistes decorades, d'arc conopial, del segle XVI.
Casavells celebra la seva festa major els dies 8 i 9 de setembre.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua