GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cantallops

Pueblo

Cantallops

Municipio

Cantallops / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

320

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Escoles, 12

Código postal

17708

Teléfono

972 554 885

Fax

972 554 834

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cantallops

Web de Interés

Informacio general de Cantallops

E-mail municipio

cantallops@ddgi.cat
 

El terme municipal de Cantallops, de 19,63 km² de superfície, s'estén pel vessant meridional de la serra de l'Albera (contraforts sud-occidentals del Puig Neulós), en la zona de transició vers la plana empordanesa.

El terme és drenat de N a S per la capçalera de la riera de Torrelles, que neix a la serra de les Canals i és tributària, per l'esquerra, del Llobregat d'Empordà (que pertany a la conca de la Muga, com tots els de la serra de l'Albera), aigua avall del municipi de Cantallops.

Vista Cantallops

Hi ha nombroses fonts, algunes de les quals sulfuroses, especialment al sector NE, com la font de la Solana, la font de la Tina, la Font Nova i la font del Ferreret.

És un nucli agrupat entorn de l'església i de les restes del castell, d'un interès remarcable per la seva arquitectura de caire popular, malgrat algunes alteracions recents, com per exemple, la destrucció del pou públic cobert de la Plaça Major.

Les cases, característiques de la zona muntanyosa de la comarca, tenen la planta baixa destinada a corrals o cellers, i el pis superior a habitacions, sovint amb escala d'accés des de l'exterior, adossada a la façana, que pot anar precedida d'una terrassa sobre arcs i voltes de mig punt.

Llocs d´interès:

Monestir de Sant Bartomeu de Bell-lloch
Les Fonts
Església de Sant Esteve de Cantallops
El Mas de Bell-lloch
Dolmen del Mas Baleta
Castell de Requesens (La Jonquera)

Monestir de Sant Bartomeu de Bell-lloch

Inicialment el monestir era al terme de Cantallops. Una part de la comunitat es traslladà a Peralada el 1222, el 1390 els fou cedit el solar de l'antic castell que havia estat destruït el 1285

Monestir de Sant Bertomeu

Les festes pròpies del poble de Cantallops són la festa major petita, organitzada per la societat La Concòrdia el segon cap de setmana de maig, i la festa major, que ns'escau el 24 i 25 d'agost, en honor de sant Esteve. D'altra banda l'aplec del 24 de juny a l'ermita de Requesens de la Jonquera aplega veïns de Cantallops.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua