GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Canet De Adri

Pueblo

Canet d´Adri

Municipio

Canet d´Adri / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

601

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda Rocacorba,21

Código postal

17199

Teléfono

972 42 82 80

Fax

972 429 513

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Canet De Adri

Web de Interés

historia i patrimoni de Canet De Adri

E-mail municipio

canet@ddgi.cat
 

El terme municipal de Canet d'Adri ocupa una extensió de 45,19 km², al nord-oest de la ciutat de Girona, a la zona de contacte amb les comarques de la Garrotxa i la Selva.

Els límits del terme municipal són al nord amb Sant Miquel de Campmajor i Porqueres, a l'est amb Camós i Palol de Revardit, al sud amb Sant Gregori i a l'oest amb Sant Martí de Llémena. Té agregats els nuclis d'Adri, Biert, Montbò, Montcal i Rocacorba. El puig d'Adri (o de Montcal) té diversos cràters, connectats amb els de Montbò i Montcal

El municipi comprèn, a més del poble de Canet d'Adri, els antics pobles i parròquies d'Adri, Biert, Montbò, Montcal i Rocacorba.

Llevat del petit nucli creat a redós de l'església parroquial de Sant Vicenç el poblament és fonamentalment dispers en masies, algunes de les quals són ocupades només els caps de setmana i durant les vacances

L'església és romànica, del segle XI; se'n conserven sense alteració tres absis exteriors amb lesenes que divideixen els paraments i que aparentment suporten arcs llombards. Al segle XVI va ser modificada mitjançant una torre.

Esglesia de Canet d´Adri

Llocs d´interès:

l’Espai d’Interès Natural de les Muntanyes de Rocacorba
Santuari de Rocacorba
Església de Sant Vicenç - Canet
Església de Sant Llorenç - Adri
Església de Sant Joan . Montbó
Església de Sant Martí - Biert
Església de Santa Cecília - Montcal
Volcà el Puig d'Adri
Dolmen de Montbó
Cova de Boratuna
Riera de Canet o Tornavellins - Gorgues de la Font de la Torre

D'entre les masies remarcables, cal destacar la torre de Canet, casa pairal del llinatge del mateix cognom.

El diumenge pròxim al 27 de setembre se celebra la festa major en honor dels patrons sant Cosme i sant Damià.

Can Canet, turisme rural de calidad a canet d´adri

an Canet és una casa rural típica de les nostres terres catalanes, construïda l'any 1611, antigament va ser una de les granges de bovins més importants del municipi.

Can Canet

Can Canet és una casa rural típica de les nostres terres catalanes, construïda l'any 1611, antigament va ser una de les granges de bovins més importants del municipi. Actualment però, ha estat rehabilitada com a Allotjament Rural Independent, amb una capacitat fins a 9 persones, decorada amb antiguitats, objectes i utensilis del camp per apropar als nostres hostes a la vida rural de casa nostra.Tel:: 972 225 237 Mòbil: 639 173 276

L'antic poble de Rocacorba és situat a 929 m d'altitud, en un penyal dalt el massís de Rocacorba; el poble és centrat per les ruïnes de l'antic castell de Rocacorba i l'església parroquial de Santa Maria.

L'església de Santa Maria de Rocacorba és esmentada el 1161; inicialment fou l'església del castell i quan aquest va decaure (segles XIV-XV) va ser transformada en santuari marià. L'edifici actual és del segle XVIII; s'hi venera una còpia de l'antiga imatge gòtica de la Mare de Déu de la Pera, d'alabastre policromat, que es conserva al Museu Diocesà de Girona. És un lloc molt visitat pels devots de la comarca gironina (ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua