GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Canapost

Pueblo

Canapost

Municipio

Forallac / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

63

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Unió, 3

Código postal

17111

Teléfono

972 64 55 22

Fax

972 64 55 24

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Canapost

Web de Interés

Forallac

E-mail municipio

Contacte
 

El poble de Canapost és situat al peu d'uns pujols poc elevats, darrers contraforts de les Gavarres. El lloc és esmentat el 901. El 1019 la canònica de la seu de Girona hi posseïa un alou. L'església parroquial de Sant Esteve de Canapost sembla que antigament era dedicada a sant Clet.

Consta de dos edificis juxtaposats, un de pre-romànic, amb nau, transsepte i absis trapezial, i un de romànic, d'una nau amb absis semicircular. La torre campanar de planta quadrada s'alçà, en part, sobre l'ala meridional del transsepte pre-romànic. Aquesta torre, per la seva estructura i aparell, pertany al romànic del segle XII.

En realidad nos encontramos delante de dos iglesias adosadas. La más antigua es la del lado derecho. Se construyó en el siglo IX o X y es prerrománica

Sant Esteve de Canapost

A la volta de transsepte s'han descobert pintures murals romàniques amb el tema dels ancians de l'Apocalipsi.

Està considerada com un dels edificis més importants del romànic català.

El nucli està format per una dotzena escassa de masies bastides a la vora de l'església parroquial de Sant Esteve; alguns altres masos, dispersos, pertanyen també a aquesta parròquia.

Al terme parroquial de Canapost es conserven algunes restes arqueològiques d'interès, com el menhir del Mas Gros, que ha estat destruït recentment, el sepulcre alt-medieval o cista del Mas Puig-sec, sepultura antropomorfa asimètrica excavada a la roca que era assenyalada exteriorment amb lloses verticals, les pedreres conegudes com a Clots de Sant Julià

La festa major de Canapost es fa el diumenge pròxim al 8 de setembre.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua