GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Camprodon

Pueblo

Camprodon

Municipio

Camprodon / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2578

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. d'Espanya, 1

Código postal

17867

Teléfono

972 74 00 05

Fax

972 13 03 24

Oficina Turismo

972 74 00 10

Web Oficial

Camprodon

Web de Interés

Dades e informaciò de Camprodon

E-mail municipio

informacio@camprodon.cat
 

El terme municipal de Camprodon és un dels més grans de la vall, gràcies a l’annexió dels termes de Freixenet, la colònia Estebanell i dels pintorescs pobles de Rocabruna i Beget. i també de una gran quantitat de poblament disseminat. Hi ha, a més, la urbanització de Font-rubí. Camprodon és el punt de partida obligatori per a dirigir-se cap a la part alta del Ter, ja sigui per a anar a Molló i el coll d'Ares o bé per a arribar fins a Setcases i el circ de Morens.

El terme municipal de Camprodon és un dels més grans de la vall, gràcies a l’annexió dels termes de Freixenet, la colònia Estebanell i dels pintorescs pobles de Rocabruna i Beget.

Camprodon

L’origen de la vila es situa als voltants del segle X amb la construcció del monestir de Sant Pere, posteriorment l’església de Santa Maria va ser consagrada com a església parroquial. Ramon Berenguer III va fer l’any 1118 una concessió de mercat a la vila que després de nombroses disputes entre els comtes i els abats, va ser finalment venuda a la corona l’any 1251.

El conjunt monumental de Camprodon és notable; el principal edifici és l'església de l'antic monestir benedictí de Sant Pere, descrit més avall, i prop seu s'alça l'església de Santa Maria, notable edifici gòtic iniciat al segle XIV, que guarda les relíquies de sant Patllari (venerades tradicionalment al monestir), patró de la vila, quatre capitells probablement de la portalada de la primitiva església romànica de Santa Maria (desapareguda), i altres records de la seva tradició religiosa.

Pont Nou, segle XIV, la silueta del qual és un dels símbols de la vila; té un gran arc sobre el riu i un altre de petit que dóna pas al carrer de Sant Roc

El Pont Nou

El passeig de Maristany projectat i iniciat a la fi del primer quart d'aquest segle, centra aquest sector, ornat amb notables torres i xalets i ben urbanitzat i enjardinat. Entre les residències més destacades hi ha la possessió dita Vora el Ter, amb una petita església i un claustre traslladats des de San Esteban de Gormaz (Sòria), on s'adossaren noves edificacions que allotjaren, entre d'altres peces de museu, notables col·leccions de ceràmica.

Ja sobre el Ter, s'inicia amb el característic Pont Nou, segle XIV, la silueta del qual és un dels símbols de la vila; té un gran arc sobre el riu i un altre de petit que dóna pas al carrer de Sant Roc

Patrimoni arquitectonic i natural; ruta modernista (al detall i en fotos):

Rocabruna Temple religiós
Passeig Maristany Parc urbà
Passeig de la Font Nova Parc urbà
Monument Memorial a Isaac Albéniz

Arqueta de Sant Patllari
Paratge natural Mare de la Font
L'Església de Santa Maria
Paratge natural Font de Sant Patllari
El Pont Nou
El Monestir de Sant Pere
Casa de la Vila
Beget Conjunt monumental

L’origen d’aquest monestir cal situar-lo en una antiga església, dedicada a sant Pere, que es va consagrar el novembre de 904 i que el aquell moment fou dotada de diversos drets i propietats

Monestir de Sant Pere

Avisitar Tambe en el terme

Salarsa i Rocabruna
Les Ferreres i Bestracà
Freixenet i Sant Antoni
La Serra Cavallera
Creixenturri
Santa Maria de Bolòs i les fonts del riberal

La vila de Camprodon es féu famosa entre els seus estiuejants no solament pels seus paisatges pirinencs i temperatures agradables a l'estiu, sinó també per les seves mantes fonts a les rodalies del nucli urbà, com la Mare de la Font, la Font Nova, la Font de Sant Patllari o la Font del Vern.

Les Esglésies de Santa Maria de Camprodon d’estil gòtic del segle XIV i del Carme de l’any 1352.

Arqueta de Sant Patllari

Degut a la seva natura generosa, Camprodon té una tradició de molts anys dins el món excursionista i del turisme, el seu vell paisatge convida a fer llargues caminades, els seus dos rius, l'abundància de fonts urbanitzades constitueixen un passeig ideal, i el seu clima d'abundants neus a l'hivern per els practicants del esquí, fa que sigui un lloc idoni per el turista.

un monòlit a la plaça recorda la naixença (d'altra banda accidental) a la vila, l'any 1860, del gran compositor Isaac Albéniz.

La vila de Camprodon destaca per les seves especialitats en embotits de porc, tals com bull, llonganissa, pernil, etc. Igualment, són conegudes les seves galetes i massapans. Les galetes que fabrica la companyia Birba són les més conegudes fora del municipi.

Les Fonts: La Font Nova i la Mare de la Font

Passeig de la Font Nova

El càmping Vall de Camprodon, està situat en una esplanada el mig de la Vall de Camprodon on podreu gaudí d'un entorn de somni. La tranquil·litat de les nostres terres i la simpatia de la gent és un al·licient afegit de la nostra zona. Disposareu de parcel·les de 80 m2 amb gespa, envoltades d'arbres els quals hi proporcionen una ombra molt apreciada.

També disposem de zona d'auto caravanes, zona de tendes, zona de mòbil-homes, zona de bungalous i zona de xalets Canadencs.
Les nostres instal·lacions estan equipades amb Bar-restaurant, supermercat, sala de jocs, piscina, zona esportiva, Wi-fi. Tel.972 74 05 07 - Fax 972 13 06 32 (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua