GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Campelles

Pueblo

Campelles

Municipio

Campelles / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

128

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, s/n

Código postal

17534

Teléfono

972 727 273

Fax

972 727 273

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Campelles

Web de Interés

Coneix Campelles

E-mail municipio

campelles@ddgi.cat
 

El municipi de Campelles, de 19,16 km² d'extensió, és parcialment envoltat pel terme municipal de Ribes de Freser, amb el qual confronta al N, a l'E i al SE, tot seguint el curs mitjà del Freser.

El poble de Campelles és el cap de municipi, el qual comprèn, a més, l'agregat de la Baell i el complex de l'hotel balneari Montagut.

El poble és centrat per l'església parroquial de Sant Martí, edificada al final del segle XVIII sobre el solar de l'antiga, gràcies als beneficis obtinguts de l'explotació del bosc.

Entorn natural de Campelles

Llocs d´interès:

Les Coves de Ribes (Campelles)
Església de Sant Martí de Campelles
Balneari Montagut
El riu Fresser
Rellotge del campanar
Escola pública
Refugi de Prats

Fins fa poc, Campelles era un poble eminentment rural, que modernament s'ha envoltat de torres i xalets

El refugi de Pla de Prats és un refugi forestal dins el municipi de Campelles a 1.570 m d'alçada i situat sota el vessant nord del pic de La Covil.

El refugi de Pla de Prats és un refugi forestal dins el municipi de Campelles

Refugi Pla dels Prats

Engelats de Baix és una bonica casa moderna, una vil·la noucentista situada prop de la carretera de Ripoll a Puigcerdà, mentre que Engelats de Dalt és una antiga masia, situada uns 15 minuts més amunt que l'anterior. A Engelats de Baix també hi ha una curiosa església moderna, neoromànica, amb dues portes d'entrada, que crida l'atenció pel fet que la seva façana es troba totalment recoberta d'una heura o planta semblant que la cobreix del tot fins al petit campanaret d'espadanya.

Turisme rural: Can Tubau amb la seva Cabanya i el Porxo, recentment restaurats, formen un conjunt amb varis apartaments, de dos i tres habitacions dobles perfectament acondicionats per el Turisme Rural.tel : 972 72 73 27 - 646 16 45 43

Campelles celebra la seva festa major pel diumenge de la segona Pasqua, quan és tradició de beneir el poble des de la muntanya de Santa Maria. L'11 de novembre s'escau la festa major petita de Sant Martí.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua