GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Campdevanol

Pueblo

Campdevanol

Municipio

Campdevanol / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3501

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Anselm Clavé, 1

Código postal

17530

Teléfono

972 73 00 19

Fax

972 73 12 37

Oficina Turismo

972 70 44 99

Web Oficial

Campdevanol

Web de Interés

Cultura i turisme en Campdevanol

E-mail municipio

ajuntament@campdevanol.org
 

El municipi de Campdevànol, de 32,83 km² d'extensió, limita al N amb Campelles i Ribes de Freser, al NE amb Ogassa, al SE ho fa amb Ripoll i al S i SW amb les Llosses. L

El poble de Campdevànol és el cap de municipi, que comprèn, a més, diverses colònies fabrils que han anat sorgint arran de la industrialització del terme i que s'esglaonen al llarg del riu en direcció a Ribes de Freser: el Molinou (la més propera al poble de Campdevànol), la colònia Pernau i la colònia l'Herand, ja al límit amb Ribes de Freser.

Campdevànol gaudeix d'un valuós patrimoni cultural: esglésies, ermites i ponts, la majoria d'estil romànic, es despleguen per l'entorn natural del nostre municipi, al voltant des quals giren històries i anècdotes curioses, que ens fan descobrir mitjançant l'art el nostre passat i la seva història.

El nucli urbà es formà a partir de la segona meitat del segle XVIII a la dreta del Freser, aigua amunt de l'aiguabarreig amb el riu Merdàs, en un indret ocupat per antigues fargues que marcaren l'inici d'una industrialització accentuada en temps més recents.

L'església és un edifici espaiós i esvelt de tres naus amb un campanar acabat en una llarga i exòtica agulla feta després del 1945, quan s'havia ja desplomat l'anterior coronament.

El poble de Campdevanol

S'estén també a l'esquerra del riu, al llarg de la carretera de Barcelona a Puigcerdà. A la part S es formà el barri de la Creu, nom que rebé d'una notable creu de terme gòtica (segle XV), que fou destruïda en part el 1936 i que un cop restaurada ha estat traslladada davant l'església parroquial, que centra la població.

L'església és un edifici espaiós i esvelt de tres naus amb un campanar acabat en una llarga i exòtica agulla feta després del 1945, quan s'havia ja desplomat l'anterior coronament.

Llocs d´interès:

Centre cívic. Edifici de la cooperativa
L'ermita de Sant Grau
El pont de la Cabreta
Sant Cristòfol de Campdevànol
Sant Llorenç de Campdevànol
Sant Quintí de Puig-rodon
Sant Pere d'Auira
Sant Martí d'Armàncies i les masies
Sala molí
Escultura de Domènec Batalla
La pinacoteca Coll i Bardolet
El pont nou
Passeig Verdaguer
Casa Tor
El rocòdrom

Els Itineraris de Natura projecten a Campdevanol cap a un destí de Turisme de Natura de qualitat i sostenible, fomenten l'educació ambiental

Natura a Campdevanol

Els Itineraris de Natura projecten a Campdevanol cap a un destí de Turisme de Natura de qualitat i sostenible, fomenten l'educació ambiental i van dirigits a tot tipus de col·lectius com famílies, grups excursionistes, escoles, etc. Durant el recorregut a peu, els senderistes es trobaran uns paflons interpretatius de la natura i de la fauna i del patrimoni cultural més característic de cada itinerari.

Entre l'oferta d'activitats que podem trobar durant l'any, algunes promogudes i organitzades per el Patronat de Cultural, i altres promogudes per les mateixes entitats o associacions del poble, hi ha grans festes de tradició històrica per a la vila com la Festa dels Elois, la Festa de Sant Joan, la Festa Major, i el ball de La Dansa, que es balla dins d'aquesta festa, que gaudeixen d'especial interès i estimació per part de la població. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua