GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Camallera

Pueblo

Camallera, cap de municipi

Municipio

Saus, Camallera i Llampaies / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

543

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila s/n

Código postal

17465

Teléfono

972794030

Fax

972794597

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Camallera

Web de Interés

Cultura i turisme en Saus, Camallera i Llampaies

E-mail municipio

saus@ddgi.es
 

Camallera és el poble més gran i capital del terme de Saus-Camallera. Aquí hi trobem l'Ajuntament, així com tots els serveis municipals.

Camallera

La capitalitat correspon a Camallera, que és el nucli més gran, on hi ha la casa del comú, les escoles, el consultori mèdic i altres serveis públics, però antigament Camallera era un llogaret d'una categoria semblant als altres dos pobles del terme. El traçat de la via del tren, fa poc més de cent anys, propicià una certa expansió del poble i hi afavorí, més recentment, l'establiment d'algunes petites indústries.

S'hi destaquen, vora l'església, quatre grans cases pairals —Can Ferrer Pagès, Can Feliu, Can Ferrer-Fàbrega i Can Geli— que, pràcticament, es reparteixen la propietat de la majoria de terres del terme parroquial. A la fi del segle XVIII es construïren, a migdia, les cases del Carrer Nou, i a llevant sorgí el Raval, amb el carrer d'aquest nom i els del Mig i la Talaia. Ja existia abans, a migdia i vora el camí ral, el veïnat de Sant Sebastià, de poques masies situades a l'entorn de la capella dedicada a aquest sant; data del segle XVI

Llocs d´interès:

L 'església de Sant Bartomeu
La rectoria
L’Ermita de Sant Sebastià
Can Ferrer-Pagés
Can Feliu
Can Ferrer-Fàbrega
Casa de Cultura
L'estany de Camallera

Entre les grans cases pairals de Camallera destaca la de Can Ferrer-Pagès o Can Ribot, construïda als segles XVII i XVIII i restaurada i embellida fa una trentena d'anys amb elements procedents d'altres edificacions

Les festes del poble s'escauen, d'una banda, el primer cap de setmana proper al 25 d'abril, en què se celebra la festa major de Sant Marc, que inclou balls, audicions de sardanes, un correfoc (que se celebrà per primera vegada el 1990) i concerts, entre d'altres activitats, i d'altra banda, el diumenge pròxim al 24 d'agost, amb la festa major d'estiu de Sant Bartomeu.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua