GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Calonge

Pueblo

Calonge

Municipio

Calonge / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5538

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Concòrdia, 7

Código postal

17251

Teléfono

972 66 03 75

Fax

972 66 08 06

Oficina Turismo

972.66.17.14

Web Oficial

Calonge

Web de Interés

La vila de Calonge i el poble marítim de Sant Antoni de Calonge

E-mail municipio

turisme@calonge.cat
 

El municipi de Calonge, situat a l’extrem sud de la comarca del Baix Empordà, al límit amb la comarca de la Selva, té una extensió de 33,5 km2 i una població, l’any 2009, de 10.500 habitants. Per la seva forma geomètrica, el terme recorda un amfiteatre: envoltat de muntanyes per totes bandes menys per la zona que, anomenada localment "el pla", delimita amb la badia. Al nord, Calonge confina amb Vulpellac; al nord-est, amb Palamós; al sud, amb Platja d’Aro i a l’oest, amb Santa Cristina d’Aro i Cruïlles.

La vila de Calonge i el poble marítim de Sant Antoni de Calonge (o Sant Antoni de Mar) són els dos nuclis de poblament importants. A més, hi ha nombroses masies disseminades que formen antics llocs i petits veïnats com els de Cabanyes, ses Fonts, Rifred, Sant Daniel i els Vilars. Als darrers temps s'hi han afegit les urbanitzacions turístiques de cases unifamiliars o blocs d'apartaments que han sorgit vora mar, en els sectors de Treumal, el Comtat de Sant Jordi i Torre Valentina, però també en altres indrets a l'interior del terme. En són exemples les urbanitzacions del Mas Ambròs, el Mas Pere, la Pineda, el Mas Felet, es Monestir, etc.

El municipi es compon de dos nuclis urbans ben diferenciats: Calonge, a l’interior, a 2,5 km de la costa, és el centre cultural i històric del municipi, i Sant Antoni, a la part de mar, compartint la badia amb Palamós, n'és el nucli turístic

Municipi de Calonge

El municipi es compon de dos nuclis urbans ben diferenciats: Calonge, a l’interior, a 2,5 km de la costa, és el centre cultural i històric del municipi, i Sant Antoni, a la part de mar, compartint la badia amb Palamós, n'és el nucli turístic.

El municipi de Calonge ha estat habitat des de temps molt llunyans. L'existència de nombrosos dolmens i menhirs, com el dolmen de Puigsesforques, un dels grans megàlits catalans i un dels més propers al mar, demostren la preferència que van tenir les cultures prehistòriques per aquests llocs. El poblat ibèric de Castell Barri és un dels jaciments més importants de l'època.

Al segle VIII es va començar a construir el castell de Calonge, una de les fortaleses més grans del Baix Empordà, situat en el nucli antic del municipi. El castell va ser fundat pels comtes de Girona amb la finalitat de vigilar les ràtzies sarraïnes

la vila de Calonge és el centre històric del municipi. Cal destacar-ne l'itinerari que recorre el castell medieval (s. XII-XIII), l'església de Sant Martí i el curiós carrer del Càlcul. Podem continuar la passejada per l'entramat de carrers i carrerons que envolten el nucli urbà i les seves muralles. Podem gaudir també de les exposicions (pintura, fotografia)

Llocs d'interès:

El castell de Calonge
L'església Sant Martí A mitjan segle XVIII es va construir l'esglèsia parroquial de Sant Martí, al nucli antic de Calonge. És un dels temples més grans de la diòcesi gironina. Originàriament, l'església es va decorar amb un estil barroc neoclàssic molt carregat.
La Biblioteca municipal Pere Caner
El Dolmen de Puigsesforques
La Cala de Roques Planes
El Passeig de mar de Sant Antoni
Casa del Mal Ús
Can Pallimonjo
Can Savalls

El gran castell de Calonge i l'església parroquial de Sant Martí centren el nucli de la vila, que amb la Plaça i l'estret i llarg Carrer Major, el curiós carrer de Càcul, conserva el traçat medieval.

Castell de Calonge

El gran castell de Calonge i l'església parroquial de Sant Martí centren el nucli de la vila, que amb la Plaça i l'estret i llarg Carrer Major, el curiós carrer de Càcul, conserva el traçat medieval.

El municipi disposa d'un complet programa d'activitats ludicoculturals i esportives a les platges, dins el programa d'animació turística Estiu Actiu, que fan la delícia de petits i grans. I, després d’un bon dia de platja, banyant-se i bronzejant-se, una bona alternativa és anar a caminar tranquil·lament pel passeig marítim amb terrasses per prendre-hi un bon gelat, restaurants per fer-hi un bon sopar davant del mar o botigues amb tot tipus d’articles. Al passeig, hi podreu trobar tot el que us faci falta per completar un bon dia de vacances.

Calonge de Mar celebra la seva festa d'estiu el segon dissabte de juliol i és tradicional durant les festes la benedicció de vehicles. La festa major d'hivern es fa per l'11 de novembre, festivitat de Sant Martí. El Carnestoltes, l'Aplec de la Sardana, el quart diumenge de març, i el Festival de Música de Calonge, a la plaça del Castell i al castell de Calonge (en data variable entre juliol i agost), clouen el calendari de les celebracions més importants.

Per a Allotjarse un camping amb encant i personalitat en plena natura. Situat al centre de la Costa Brava entre Platja d'Aro i Palamós al costat de les platges més pintoresques. Avda d'Andorra s/n ( Ctra - 253 Km 47 ) 17251, Calonge. Tel +34 972 651 233(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua