GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Calella de Palafrugell

Pueblo

Barri maritim: Calella de Palafrufell

Municipio

Palafrugell / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

773

 

Ayuntamiento

Dirección

Cervantes, 16

Código postal

17200

Teléfono

972 61 31 00

Fax

972 30 28 04

Oficina Turismo

972 300 228

Web Oficial

Calella de Palafrufell

Web de Interés

Palafrugell

E-mail municipio

Contacte
 

Plano de Situaciò

La localitat és una de les poques de la Costa Brava que encara conserva l'encant que es respirava als pobles de la zona abans que arribés el turisme de masses. El nucli primitiu es troba davant les platges d'en Calau, el Portbò i Malaspina.

L'antic poble de pescadors està situat en una costa rocosa, esquitxada de petites cales, al costat d'un altre nucli costaner i turístic, Llafranc.

L'església de Sant Pere és un edifici modern, iniciat el 1884. Al darrer quart del segle XIX es formà el barri d'estiueig del Canadell, que ha conservat en una bona part el seu caràcter, i al començament del XX el de Sant Roc o els Canyers, alhora que s'expandia molt el nucli primitiu. Entre les cases edificades posteriorment es destaquen els xalets Bertran i Vila, obra de l'arquitecte Duran i Reynals. Entre Calella i Llafranc hi ha la casa dita la Marineda, feta pels industrials surers Barris, amb jardins projectats per J. Mirambell, avui molt alterats

El nucli primitiu es troba davant les platges d'en Calau, el Portbò i Malaspina.

Barri maritim de Calella

A Calella no es pot deixar de passejar pel camí de ronda, el passeig del Canadell, les Voltes, entrar a Sa Perola (oficina de turisme), visitar el Jardí Botànic de Cap Roig, contemplar el mar des de la Casa Rosa o des del Golfet, fer un cremat una nit en alguna de les terrasses o sentir havaneres a les tavernes.

A l'estiu, al Jardí Botànic de Cap Roig s'hi celebra el festival musical Festival de Cap Roig. La trobada anual d'havaneres, que reuneix a mil·lers de persones a la platja del municipi, és coneguda a escala internacional.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua