GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Cabanes

Pueblo

Cabanes

Municipio

Cabanes / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

903

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l’Ajuntament, 11

Código postal

17761

Teléfono

972.505.973

Fax

972.503.974

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

ajuntament de Cabanes

Web de Interés

Dades e informaciò de Cabanes

E-mail municipio

cabanes@ddgi.cat
 

Municipi de la comarca de l'Alt Empordà, situat al bell mitg del pla. El fet que Cabanes es trobi enmig d'aquesta plana, fa que el poble esdevingui principalment agrícola.

Municipi de la comarca de l'Alt Empordà, situat al bell mitg del pla. El fet que Cabanes es trobi enmig d'aquesta plana, fa que el poble esdevingui principalment agrícola.

Ajuntament de Cabanes

Els primers documents que esmenten Cabanes daten de voltants de l'any 829. De l'antic castell només es manté una torre, que resta ben conservada. Es de forma cilíndrica i té una alçada de deu metres i un diàmetre exterior aproximat d’onze metre. S’han trobat parts de l’antiga muralla i una de les portes d’accés a l’antic poble emmurallat.

Al carrer del Canal, que té un petit tram porticat, hi ha una casa amb un finestral renaixentista, i en aquest indret i en altres hi ha cases amb llindes datades als segles XVI al XVIII i portals adovellats. Al centre de la plaça, al costat d'un gran plàtan, hi ha la font de Sant Isidre

Llocs d´interès:

Església parroquial de Sant Vicenç, segle XVIII

Torre medieval, és l'únic vestigi que queda de l'antic castell, es tracte d'una torre cilíndrica d'estil romànic de 10 metres d'altura i murs de 2,60 m. de gruix, el seu estat és molt ben conservada.

Monestir de Sant Feliu de Cadins i església d'estil cistercenc dels segles XII - XIII, en l'actualitat el conjunt és un mas de propietat privada.

Monestir de Sant Feliu de Cadins i església d'estil cistercenc dels segles XII - XIII, en l'actualitat el conjunt és un mas de propietat privada.

Sant Feliu de Cadins

De les festes d'hivern cal esmentar la festa major de Sant Vicenç, que s'escau el cap de setmana proper al 22 de gener, i la festa de la Candelera, que s'escau el 2 de febrer. És tradicional la festa de Sant Isidre, que té lloc el dissabte proper al 15 de maig. Durant aquesta diada, a la plaça del poble, es fa una representació popular d'un suposat passatge de la vida del patró dels pagesos.

Fira-Mercat de la Canya: És una Fira-Mercat temàtic amb artesans cistellers, luthiers, artistes, músics, embotits (que sempre s’han assecat penjats d’una canya) , formatges (que antigament es curaven en un llit de canyes), espelmes (que antigament la canya servia de motlle), eines per conrear canyes, llibres, malabars, artesania amb canya de tot el mon, parades decorades amb canyes, i naturalment tot tipus d’artesania de qualitat encara que aparentment no tinguin cap relació amb la canya.

ira-Mercat de la Canya: És una Fira-Mercat temàtic amb artesans cistellers, luthiers, artistes, músics, embotits (que sempre s’han assecat penjats d’una canya) , formatges (que antigament es curaven en un llit de canyes),

Artesania de la canya en Cabanes

Comprèn el poble de Cabanes d'Empordà, cap de municipi, els veïnats de l'Aigüeta (que limita amb els ravals extrems de Figueres) i de les Masies de Dalt, a més de nombroses masies, algunes de les quals formen agrupaments disseminats com ara el Corral del Comte i el Forn d'en Gestí i l'antic monestir de Cadins. (ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua