GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Borrassa

Pueblo

Borrassa

Municipio

Borrassa / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

682

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

17770

Teléfono

972 525 185

Fax

972 525 225

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Borrassa

Web de Interés

Informacio general de Borrassà

E-mail municipio

borrassa@ddgi.es
 

Borrassà forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 9,36 km2 i està situat a 73 m. del nivell del mar. S'estén a l'extrem occidental de la plana al·luvial de l'Alt Empordà i és travessat en direcció oest-nordest per la riera d'Àlguema, afluent del Manol, a la conca de la Muga. Comprèn el poble de Borrassà, cap de municipi, el poble agregat de Creixell i el petit veïnat de Vilamorell.

Municipi de Borrassà

Els límits del terme municipal són al nord amb Avinyonet de Puigventós i Vilafant, a l'est amb Santa Llogaia d'Àlguema Vilamalla, al sud amb Garrigàs i Pontós i a l'oest amb Ordis.

El poble de Borrassà (73 m d'altitud) centra el territori municipal, i ocupa una extensió considerable, amb carrers estrets, una ampla Plaça Major prop de l'església, i ravals als extrems forans.

la façana de l'església parroquial de Sant Andreu és barroca segle XVIII, profusament decorada amb relleus de pedra calcària. El campanar, bastant alt, té forma octagonal, és ornamentat i coronat per un cos també octagonal més reduït. Prop de la façana, a l'espai de l'antic cementiri, avui passeig públic, hi ha una creu de terme gòtica, restaurada modernament, amb l'escut probablement dels Creixell.

la façana de l'església parroquial de Sant Andreu és barroca segle XVIII, profusament decorada amb relleus de pedra calcària

Façana parroquial de Borrassà

El Mas Brascó, a tramuntana del poble, enlairat, és un notable casal del segle XVI, amb portal adovellat i finestres d'arc conopial gòtico-renaixentistes, amb el mateix escut de la creu de terme. Cal Batlle és una gran casa pairal dels segles XVIII-XIX, a migdia de la població.

El poble celebra la festa major petita en honor de sant Sebastià, el diumenge pròxim al 20 de gener, i la festa major en honor de sant Andreu, el diumenge pròxim al 30 de novembre.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua