GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Bordils

Pueblo

Bordils

Municipio

Bordils / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1703

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l'Onze de Setembre, 1

Código postal

17462

Teléfono

972 490 003 / 972 490 507

Fax

972 491 099

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bordils

Web de Interés

Dades e informaciò de Bordils

E-mail municipio

bordils@ddgi.cat
 

El terme municipal de Bordils té una extensió de 7,26 km² i s'estén a la dreta del Ter, que forma el límit septentrional amb uns meandres pronunciats i el separa del terme municipal de Cervià de Ter.

A part del nucli de Bordils el municipi comprèn el veïnat de Rissec, el conjunt disseminat del Molí i el barri de la carretera, a tocar del municipi de Sant Martí Vell.

El terme municipal de Bordils té una extensió de 7,26 km² i s'estén a la dreta del Ter, que forma el límit septentrional amb uns meandres pronunciats i el separa del terme municipal de Cervià de Ter.

Bordils

Llocs d´interès:

Barri de la carretera
Església de Sant Esteve
Mas La Canova
La Torre o Can Baldiret
El Ban
Can Torra
Resclosa i comporta de la sèquia Vinyals
Mas Masó
L'alzina de la Canova

L'escriptor Josep Pla en el seu llibre " Viatge a la Catalunya Vella" escriu referint-se a Bordils: "... En aquest sentit el pla de Bordils és una pura delícia terrenal amb tota l'adorable candor d'un espai cultivat admirablement. A Bordils es fa el Bordilenc, que és un dels arbres blancs més bells de la terra".

El club d'Handbol Bordils es un club esportiu i social on es juga handbol i voleibol.

El 1961 una colla de joves van començara Jugar a handbol per primer cop al poble de Bordils un esport que poca gent sabia que existia. Poc després l'Handbol Bordils es va anar coneixent per altres pobles i comarques. L'equip sempre ha estat masculí. El 1992 va aparèixer la secció de voleibol femení. Actualment hi han més de 300 esportistes de l'edat de 6 anys que comencen a practicar l'handbol i el voleibol

El poble disposa d'un casal cultural amb sala d'exposicions, conferències, teatre, etc., a disposició de les entitats del poble, entre les quals destaquen el grup Jovent de Bordils, dedicat a l'animació cultural i l'organització de les festes populars, i el Grup Sardanista Bordils, que organitzà el primer aplec sardanístic l'any 1990.

Per Nadal es fa una representació dels Pastorets, un concurs de pessebres i la típica cavalcada de Reis, i el 24 d'agost s'escau la festa major de Sant Bartomeu.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua