GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Bolvir

Pueblo

bolvir

Municipio

Bolvir / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

363

 

Ayuntamiento

Dirección

Camí Ral, 15

Código postal

17539

Teléfono

972 895 001

Fax

972 895 012

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bolvir

Web de Interés

Informacio de Bolvir

E-mail municipio

bolvir@ddgi.cat
 

El municipi de Bolvir, d'una extensió de 10,62 km², és situat a la dreta del Segre. El terreny és un declivi de les muntanyes de Guils i Ger, municipis amb els quals confronta per tramuntana i ponent respectivament; ambdós coincideixen al vèrtex més septentrional del terme, on hi ha la Serra Boledosa i el cap de Tos.

Drenen el territori els torrents d'Agustins i de la Mata de l'Ós o dels Estanys, que conflueixen just sota el poble i formen el Torrent Forcat, més el torrent de Guils o de Rigat, que baixa d'aquest terme, i el riu d'Aravó o de Querol, que aflueix al Segre prop dels masos de Talltorta.

el portal és situat a migdia i format per diverses arquivoltes en degradació sobre columnes i pilastres; els capitells són ornamentats i a la part superior del cos avançat on s'obre aquest portal hi ha un fris de dents de serra.

Santa Cecilia de Bolvir

Llocs d´interès:

Iglesia de Santa Cecilia de Bolvir. Románica
Capilla de la Esperanza. Siglo XIV, con retablo del siglo XV
Real Club de Golf Cerdaña (Bolvir), fundado en 1929 y presidido en la actualidad por D. Manuel Malagrida. Su denominación de Real la adoptó el Club por la presencia el día de su inauguración del Rey Alfonso XIII. Está situado en el corazón de la Cerdaña y es de una belleza espectacular.
Hotel La Torre del Remei (Relais & Chateaux).
Bar-Restaurante: L'ISARD en la Ctra.

La capella de la Mare de Déu de l'Esperança ha estat habilitada com a sala d'exposicions i museu, on s'exposa un rellotge antic del s XVI i eines del camp.

El municipi comprèn, a més del poble del seu nom, el poble de Talltorta, el raval del Castell o Veïnat d'Amunt, i diversos despoblats: el de Soler, el de Santa Fe de Talltorta i el de Sant Grau de Talltorta i un gran nombre d'urbanitzacions.

Està situat a 1.148 m. d'altitud respecte el nivell del mar Mediterrani, molt a prop de la frontera francesa i sobre terrenys que corresponent a vessants de les estribacions pirenaiques

Vista de Bolvir

A Bolvir se celebra la festa major per Sant Isidre (15 de maig) i a l'agost, en un dia variable (normalment dissabte), hom organitza la Diada Cultural.

El poble disposa d'una pista polisportiva i un local social on hi ha una sala de lectura.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua