GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Blanes

Pueblo

Blanes

Municipio

Blanes / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

39107

 

Ayuntamiento

Dirección

Pg. Catalunya, 2

Código postal

17300

Teléfono

972 330 348

Fax

972 334 686

Oficina Turismo

972 330 348

Web Oficial

Blanes ajuntament y web de turisme

Web de Interés

Monuments, Museus ,Llocs turístics Platges i patrimoni de Blanes

E-mail municipio

turisme@blanes.cat
 

Emplaçada al portal de la Costa Brava, l'inici de la qual marca la roca de Sa Palomera, Blanes és una ciutat moderna, dinàmica i acollidora que ofereix una gran quantitat d'opcions per a gaudir tot l'any d'unes fantàstiques vacances. Un dels principals punts d'atracció de la ciutat són els jardins de Marimurtra, amb més de 3.000 espècies provinents de cinc continents, i el Pinya de Rosa, amb una interessant col·lecció de cactus.

mplaçada al portal de la Costa Brava, l'inici de la qual marca la roca de Sa Palomera, Blanes és una ciutat moderna, dinàmica i acollidora que ofereix una gran quantitat d'opcions per a gaudir tot l'any d'unes fantàstiques vacances. Un dels principals punts d'atracció de la ciutat són els jardins de Marimurtra

Imatges de Blanes

Les platges i cales que defineixen el perfil de la ciutat, juntament amb la gastronomia típica i les nombroses edificacions i monuments que conserva el casc antic de la vila, com per exemple, l'església de Santa Maria, la font Gòtica o el castell de Sant Joan, la converteixen en un lloc ple d'encant, on es combinen a la perfecció tradició i modernitat.

Blanes disposa de dues joies reconegudes mundialment pel que fa a la botànica i a la botànica tropical: el jardí botànic Marimurtra i el jardí tropical Pinya de Rosa, itinerari imprescindible que cal seguir en la vostra visita a la població.

Jardí Botànic Marimurtra
Jardins Pinya de Rosa

Llocs d´interès:

Ajuntament, del segle XVII i reformat el 1866 per Martí Sureda
Ca l'Amado Carreras, masia amb capella del segle XVIII
Ca l'Orench, projectada per Francesc Folguera el 1926
Can Balliu, del segle XVII
Casa Burcet, projectada per Josep Goday
Can Miralbell, del segle XIX
Can Tordera, del 1903
Can Ferrer del Puig, segle XVIII
Casa del carrer Nou, núm. 12, del segle XV
Casa del Poble, principis del segle XX
Casa Folguera, projectada per Francesc Folguera el 1942
Casa Saladrigas, projectada per Isidre Puig i Boada el 1918
Castell de Sant Joan, del segle XI
Font gòtica, del 1456

La font gòtica de Blanes és una font situada al carrer Ample de Blanes i és la més ben conservada de l'arquitectura gòtica catalana.És de planta octogonal i formada per tres nivells: a la part inferior hi ha l'abeurador amb brolladors, a la part central s'hi troba el diposit dividit en dues parts per un guardapols, i a la part superior mènsules decorades amb personatges humans i animals que probablement servien de base a tres escultures avui desaparegudes.

Font gotica de Blanes

Hospital Asil de Sant Jaume, del 1913
Mas Guelo, del segle XVI
Masia del Vilar, del segle XIV
Palau vescomtal, del segle XIV
Porta de la Muralla, del segle XV

Capella de l'Antiga, del segle XIV
Capella de la Salut, del segle XIV
Capella de l'Esperança, del segle XVII
Capella de Sant Francesc, del segle XVII
Cementiri municipal de Blanes
Convent de Sant Francesc, del 1584
Capella de Sant Joan, del segle XI
Capella de Santa Bàrbara, del segle XVI
Escola de la Salut, del 1896
Església de Santa Maria, del segle XIV
Església dels Padrets, del 1864
Santuari de la Mare de Déu del Vilar, del segle X

A més, Blanes està preparada per acollir visitants de totes les edats, en ser la primera població de la Costa Brava en obtenir la certificació de Destinació de Turisme Familiar el passat 2007.

Aquesta població marinera també és coneguda pel famós Concurs Internacional de Focs Artificials, que es celebra en el marc de la Festa Major local i és un dels concursos amb més renom de tot el Mediterrani.

entre los días 21 y 27 de julio, la última semana de julio se celebran sus fiestas mayores y el conocido Concurso internacional de fuegos artificiales de la Costa Brava. En 2007 fue la 37ª edición y es uno de los más importantes de España y Europa

Concurs Internacional de Focs Artificials en Blanes

El Jardí Botànic Marimurtra és un dels jardins botànics d’Europa més interessants paisatgísticament. Rep anualment més de cent mil visitants. Durant el recorregut "que ens acostarà als penya-segats que voregen el mar, des d’on es domina una de les panoràmiques més belles i espectaculars de la Costa Brava", podrem conèixer unes 3.000 espècies exòtiques.
Amb una extensió d’unes 4 hectàrees, dins d'una finca amb domini de bosc mediterrani, està dividit en tres zones –subtropical, temperada i mediterrània- en les quals, a més de les comunitats autòctones, es troben reconstruïts diversos fitoepisodis o comunitats vegetals dels cinc continents.

La vila de Blanes ofereix una oferta d’allotjament que compta amb més de 40 establiments entre hotels, pensions, apartaments i càmpings, que disposen de tots els serveis necessaris per fer que la vostra estada sigui d’allò més confortable i acollidora

Per la gastronomia local, un dels plats més importants és l’elaborat amb el seu gustós peix fresc, entre el que cal destacar la prestigiosa “gamba de Blanes”. Aquestes delícies del mar es poden gaudir amb especial intensitat durant les jornades gastronòmiques anuals del conegut “Suquet de Peix de Sa Palomera”. Per acompanyar aquests exquisits productes, la ciutat compta amb vins i caves de la seva pròpia collita, elaborats a la Reserva Mont-Ferrant.

La Casa del poble, situada al passeig de dintre de la vil.la de Blanes és un dels edificis més característics i singulars que podem trobar-hi.Es va construir al 1925 a partir de les aportacions que varen donar els propis habitants de Blanes

La Casa del Poble de Blanes

El Càmping Blanes és un càmping d’ambient internacional, només per a clients privats. No tractem amb tour operadors ni admetem estades de temporada.
Està situat ben bé davant del mar, amb sortida directa a la platja, i a l’ombra d’una extensa pineda, que l’afavoreix amb un clima fresc i agradable. Només a 1 km. del centre del poble, s’hi pot arribar a peu pel passeig marítim.

Durant la dècada dels setanta es produí un gran increment de les residències secundàries, que provocà la desfiguració total del paisatge. Avui són uns 40 000 apartaments, que es localitzen principalment a la zona dels Pins. Entre les nombroses urbanitzacions les més importants són Blanes Vistamar i Residencial Blanes, al N del nucli urbà, la Corona de Santa Cristina a l'E, la Cala Sant Francesc al S, prop del jardí botànic, la de Santa Cristina i i la Sant Joan. Hi ha 12 càmpings amb una oferta global de 7 530 places —2 dels quals als afores de la vila i 10 vora el mar—, 70 restaurants, 8 discoteques, una sala de festes, una oficina de turisme i 8 agències de viatges.

Sa Palomera es una gran roca que entra en el mar y separa la Bahía de Blanes en el Norte y la Playa de Sabanell, en el sur, dentro del término de Blanes

Sa-Palomera

Blanes disposa actualment de la marca TURISME FAMILIAR, donant a la població el prestigi de qualitat turística. Blanes és, actualment, una ciutat plural amb molta població jove i disposarà en breu d'una de les millors ciutats esportives d'alt nivell del pais, amb unes instal·lacions modernes d'última generació que donarà un nou impuls a la població. Blanes és molt més ,vinguin i gaudeixin de les seves platges , de la seva gent i de les seves tradicions. Sens dubte Blanes és la millor aposta(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua