GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Bescano

Pueblo

Bescano

Municipio

Bescanó / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4242

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Joan Maragall, 3

Código postal

17162

Teléfono

972 440 005

Fax

972 442 702

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bescano

Web de Interés

Dades del poble de Bescanó

E-mail municipio

bescano@ddgi.cat
 

El municipi de Bescanó es troba a la riba dreta del riu Ter, a l'oest de la comarca del Gironès. Ocupa 36 Km2 dels contraforts orientals de les Guilleries. Els pobles de Bescanó, Estanyol, Montfullà i Vilanna comparteixen un paisatge mediterrani de pujols boscosos.

Delimita: pel nord, el riu Ter; pel sud, la capçalera de l'Onyar, el volcà de la Crosa i pla de la Selva; per l'est, el pla de Girona; i per l'Oest, el pla de Trullàs.

El poble de Bescanó és a 102 m d'altitud, en terreny pla, a la riba dreta del Ter, centrat a l'entorn de la vella església de Sant Llorenç i allargassat a la vora de la carretera d'Anglès.

Imatge de Bescano

Llocs d´interès:

•Capella i font de St. Sebastià (1673)
•Església parroquial de St. Llorenç (1051)
•Església de l'Assumpta (1959)
•La torre (S. XIII)
•Castell de Castellvell (1374)
•Central Modernista de Bescanó (1916)

Al terme hi ha diverses capelles, com les de Santa Anna, Santa Margarida i Sant Sebastià, on se celebren aplecs el 26 de juliol, el diumenge pròxim al 17 de juliol i el dissabte després del 20 de gener, respectivament. Al costat de la darrera capella, davant el cementiri, hi brolla la font de Sant Sebastià, que duu una inscripció referida a la pesta del 1611. Una altra capella és la que hi ha vora la masia de Can Pol de Baix, dedicada a sant Bartomeu. És un edifici romànic, amb culte actualment, d'una nau coberta amb volta de canó i un absis semicircular. Altres masos interessants són els de Can Cendra i Can Burguès d'Estanyol, aquest amb una magnífica arcuació renaixentista. A Bescanó hi ha el mas de la Torre, propietat del comte de Berenguer, i Can Viader.

L'entorn rural conserva el passat agrícola: camps fèrtils al pla, turons del bosc espès i algun d'urbanitzat. La població depassa els 3500 habitants, molta gent viu a Bescanó i va a treballar a l'àrea de Girona; el poble creix i es desenvolupa un economia industrial i de serveis, moderna i dinàmica

Nuclis de població: Bescanó, Estanyol, Montfullà i Vilanna (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua