GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Bellcaire D´Emporda

Pueblo

Bellcaire d´Emporda

Municipio

Bellcaire d´Emporda / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

651

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Comtes d'Empúries, 1

Código postal

17141

Teléfono

972 788 105

Fax

972 765 064

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bellcaire D´Emporda

Web de Interés

Dades e informaciò de Bellcaire d´Emporda

E-mail municipio

secretaria@bellcaire.net
 

El terme municipal de Bellcaire d'Empordà, d'una extensió de 13,16 km², limita amb l'Escala (Alt Empordà) al N, amb Torroella de Montgrí a l'E, amb Ullà al S, amb la Tallada d'Empordà a l'W i amb Albons al NW. Es troba al sector més estret de la plana empordanesa, encaixat entre els contraforts occidentals del massís del Montgrí, límit oriental del municipi amb Torroella de Montgrí, i els de la serra de Valldavià, a ponent de Bellcaire, dins els municipis veïns d'Albons i la Tallada d'Empordà. A migdia el terme confronta amb Ullà i a septentrió amb l'Escala.

Per fer turisme rural es pot anar a Can Brancos: Can Brancós disposa de dos allotjaments, Planta baixa i Planta superior , que es poden llogar per individual o conjuntament

Turisme rural a Bellcaire

La localitat de Bellcaire, com la majoria de poblacions de la plana empordanesa, està ubicada al cim d'un petit turó des del qual s'albira una gran extensió de terreny que havia estat ocupat, al nord, per l'enorme llacuna de Bellcaire. Aquesta llacuna, com moltes altres de l'Empordà, fou dessecada a mitjants del segle XVIII per poder-la aprofitar com a terres de cultiu.

Llocs d´interès:

Castell dels Comtes d'Empúries, fortalesa situada en la part alta del poble, avui en dia és utilitzat per l'Ajuntament i l'església parroquial.

Castell de Bellcaire

Castell dels Comtes d'Empúries, fortalesa situada en la part alta del poble, avui en dia és utilitzat per l'Ajuntament i l'església parroquial.
Església de Sant Joan de Bellcaire, temple romànic del segle XI i amb elements posteriors dels segles XII i XIII.

En el lloc més alt del poble, Bellcaire conserva el Palau-Castell medieval que van fer construïr els comtes d'Empúries a finals del segle XIII, moguts per necessitats estratègico-militars de defensa per fer front als dominis que la corona catalana tenia a Torroella de Montgrí i Albons.

El Castell ha estat declarat MONUMENT HISTÒRICO-NACIONAL per la Generalitat de Catalunya i cada any serveix de marc per una representació teatral de caràcter èpic en la qual s'escenifica l'obra "Bandera de Catalunya".

L'església romànica de Sant Joan de Bellcaire conserva testimonis d'èpoques i estils diversos: paleocristià, preromànic, romànic i gòtic.

Sant Joan de Bellcaire

L'església romànica de Sant Joan de Bellcaire conserva testimonis d'èpoques i estils diversos: paleocristià, preromànic, romànic i gòtic.

La festa major de la població es fa per la Degollació de Sant Joan (el cap de setmana proper al 29 d'agost), mentre que la festa petita és dedicada a la Divina Pastora i es fa la darrera setmana d'abril. Des de fa tres anys, a la Plaça Major de Bellcaire, tenint per decorat de fons l'antic castell palau, es representa un muntatge teatral de tema històric titulat Bandera de Catalunya, d'Esteve Albert, en el qual participa, de fet, tot el poble de Bellcaire, pel Diumenge de la Segona Pasqua. Segons el malaguanyat crític teatral Xavier Fàbregas, l'espectacle gaudeix d'una entitat dramàtica molt sòlida. També té darrerament ressò el Carnestoltes, mentre que el dilluns de Pasqua es fa la marxa popular Xino-xano.

Per fer turisme rural es pot anar a Can Brancos: Can Brancós disposa de dos allotjaments, Planta baixa i Planta superior , que es poden llogar per individual o conjuntament telf: +34 972 78 85 81(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua