GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Beget

Pueblo

Beget

Municipio

Camprodon / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

32

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. d'Espanya, 1

Código postal

17867

Teléfono

972 74 00 05

Fax

972 13 03 24

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Beget

Web de Interés

Beget, natura i art al Ripolles

E-mail municipio

informacio@camprodon.cat
 

Beget és una entitat de població de l'Alta Garrotxa, agregada l'any 1969 al municipi del Ripollès de Camprodon, situat a la capçalera del riu Llierca.

El nucli, envoltat per boscos d'alzines i roures, descansa al fons de la vall vora les rieres de Rocabruna i Can França. Gaudeix d'un clima suau a l'hivern i calorós a l'estiu.

Les cases de Beget foren construïdes amb pedra de la zona i teula àrab i presenten balconades de fusta. Conformen carrers estrets i en alguna zona amb fort pendent.

La pedra, la regina de Beget

Les cases foren construïdes amb pedra de la zona i teula àrab i presenten balconades de fusta. Conformen carrers estrets i en alguna zona amb fort pendent. Menció destacada pels dos ponts medievals acuradament restaurats, gràcies a la dimensions dels quals no és possible circular amb vehicles motoritzats pel sector central del nucli

Dins del municipi es pot trobar l'església de Sant Cristòfol, de caire romànic. És un edifici d'una sola nau, amb l'abside amb arcs llombards, amb un gran ventanal i un campanar que és una torre llombarda de planta quadrada, que destaca per damunt les taulades del poble.

Pel que fa a la decoració interior, es poden trobar altars barrocs, un retaule gòtic i la Mare de Déu de la Salut, amb alabastre de Beuda, la pica baptismal i la Majestat, talla romànica policromada d'uns dos metres d'alçada del segle XII.

Dins de Beget es pot trobar l'església de Sant Cristòfol, de caire romànic.

Sant Cristofol de Beget

La Llegenda: Originàriament la Majestat estava en un convent de monges situat al cim del Bestracà. Un dia les monges van ofendre la Majestat i aquesta va decidir marxar del convent. Un matí la varen trobar a la porta de l'ermita del Remei, però des d'allà, la Majestat encara podia veure el convent de Bestracà i va tornar a marxar fins arribar al riu de Beget. Un traginer de Beget que passava per allí, la va trobar i va decidir carregar-la sobre el seu burro i tornar-la a Bestracà.

La població de Beget amb la seva església romànica de Sant Cristòfol i el magnífic Crist Majestat

La Majestat de Beget

El burro no volia caminar, i el traginer li digué: 'Tira o rebenta!". I el burro va quedar rebentat. Aquest fet va fer pensar al traginer que la Majestat no volia marxar de Beget i des de llavors es troba a l'església de Sant Cristòfol.

Les Gorgues de Beget: Tres grans basses al riu situades a les afores de Beget. Perfectes per passar un divertit dia de bany.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua