GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Bascara

Pueblo

Bascara

Municipio

Bascara / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

915

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 2

Código postal

17483

Teléfono

972 560 007

Fax

972 551 648

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bascara

Web de Interés

Dades e informaciò de Bàscara

E-mail municipio

bascara@ddgi.cat
 

Bàscara és una petita població d'uns 500 habitants pertanyent a la comarca de l'Alt Empordà.
Situada a la riba dreta del riu Fluvià, la vila va créixer arran de la carretera de França que encara es manté dins el nucli urbàque s'estengué extramurs per la banda de migdia als segles XVIII i XIX, es troba al cim, amb restes de les muralles que l'encerclaven, i modernament s'ha format un barri a la vora de la carretera de França, que passa a tocar del puig per llevant.

Les muralles que envoltaven la població es troben força ben conservades en alguns trams (s. XIII-XIV, refetes durant els s. XVIII-XIX ).

Casc antic de Bascara

Llocs d'interès

Església parroquial de Sant Iscle
Les Muralles
Priorat de Sant Nicolau, actulament Can Pagès (Calabuig)
Església de Sant Feliu (Calabuig)
El molí de Calabuig
Castell-palau d'Orriols (segles XVI -XVIII)

L'església de Sant Iscle de Bàscara és a la part alta de la vila, al caire del penya-segat sobre el Fluvià. És un temple d'una sola nau, bastit en una bona part al llarg dels segles XVIII i XIX, que conserva restes importants de la construcció de la fi del romànic (la porta romànica del mur meridional, restes de l'aparell al frontis i uns murs laterals). La capçalera és poligonal i tota l'església és sobrealçada per un mur.

La vila consta de dos nuclis ben diferenciats: la part nova, que s'eixampla a banda i banda de la carretera, i el casc antic que és de carrers estrets, que recorden el passat de la vila (carrer de l'Hospital, de l'Oli); nombroses cases tenen portals adovellats, algunes amb finestres decorades, i la Plaça Major conserva algunes restes de porxos. Ha estat declarat conjunt històrico-artístic.

Can Sort, Turisme rural i centre eqüestre a Bascara

La masia, situada a la falda d’un turó, consta de diversos edificis. Les habitacions son totes diferents: amples, amb bany, bigues de fusta i una acurada decoració. Estan repartides en diferents zones, algunes d’elles tenen terrassa o sortida directa al jardí, y algunes disposen d’una excel·lent vista. Es serveixen menjars casolans a dos petits menjadors y un porxo exterior pels sopars d’estiu.
Al costat, el Centre d’Equitació, per a els clients de la casa, consta de instal·lacions amb “boxes” y pistes de doma y salt. Tot això rodejat de boscs y camps, a on viuen, ben cuidats, vint cavalls.telfefon i fax: 972- 560335

Bàscara és una petita població d'uns 500 habitants

Can Sort, Turisme rural i centre eqüestre a Bascara

Des del Nadal de 1973, "El Pessebre de Bàscara", pretén plasmar a mida natural i en un entorn adient un dels pessebres que tradicionalment fem a les nostres llars amb figures de fang.

Evocació plàstica del naixement de Jesús en un paisatge generós amb penya - segats, fonts i coves naturals, una singular vegetació i regat per les aigües del riu Fluvià.

Fragments de la vida quotidiana de la Palestina de fa 2000 anys escenificats en carrers i edificacions de regust medieval, per més de 300 actors de la Vila de Bàscara i rodalies.

Des del 1985 la vila de Bàscara recuperà la festa i el mercat dels Tortells, que es remunta a l'any 1263; s'escau el diumenge abans de Rams. Modernament inclou també parades de productes artesanals. La festa major d'estiu de sant Joaquim té lloc el tercer diumenge d'agost. Pel novembre, el diumenge pròxim al 17, se celebra la festa major en honor dels sants patrons de la vila, sant Iscle i santa Victòria, que dura 2 dies.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua