GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Avinyonet De Puigventos

Pueblo

Avinyonet De Puigventos

Municipio

Avinyonet De Puigventos / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1417

 

Ayuntamiento

Dirección

Ajuntament, 4

Código postal

17742

Teléfono

972 547 069

Fax

972 546 818

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Avinyonet De Puigventos

Web de Interés

Informacio general d´Avinyonet De Puigventos

E-mail municipio

avinyonet@ddgi.es
 

Avinyonet de Puigventós forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 12 km2 i 70 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Llers, a l'est amb Vilafant, al sud amb Borrassà i a l'oest amb Vilanant. Comprèn el poble d'Avinyonet, el veïnat de Santa Eugènia i el de les Tres Cases, a més de nombroses masies esparses pel terme. El municipi de Vilafant el separa a llevant del de Figueres

Avinyonet de Puigventós forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 12 km2 i 70 m. d'altitud.

Avinyonet de Puigventós

El poble constitueix un nucli aglevat vora l'antic castell medieval (després comanda hospitalera) i l'església. Tot el nucli antic té edificis amb elements arquitectònics interessants (segles XVI -XVIII), especialment un gran casal del XVI prop de l'església, amb finestres renaixentistes. Les cases van créixer dins un pla irregular a la vora de carrers estrets i rectilinis. Als afores del poble hi ha el Mas Rissec, amb capella (segles XVII).

L'església parroquial de Sant Esteve d'Avinyonet, amb elements de distinta cronologia, és actualment un edifici d'una nau, rectangular, de murs emmerletats i atalussats per tal com restà integrada en el veí castell.

el castell d'Avinyonet, l'edifici més notable que s'ha mantingut dempeus fins als nostres dies, és de planta rectangular, reformat en una bona part i encara habitat; al mur que comunica amb l'església hi ha un portal adovellat, segurament l'antiga entrada principal a la fortalesa, que dóna pas a un espai, actualment enjardinat, voltat per elements de l'antic castell. Hi ha altres vestigis del recinte murat (restes d'una torre quadrangular, el carrer dels Valls, i a l'extrem SE, on hi havia el vèrtex, restes d'una altra torre)

Ermita de Santa Eugènia. D'origen romànic del segles XI-XII, se celebra un aplec cada Dilluns de Pasqua.

Comanda de Sant Joan d'Avinyonet: Es conserven importants restes del castell, a tocar de l'església parroquial de Sant Esteve, i de l'antiga capella de Sant Joan

Antiga capella de Sant Joan

Comanda de Sant Joan d'Avinyonet: Es conserven importants restes del castell, a tocar de l'església parroquial de Sant Esteve, i de l'antiga capella de Sant Joan

Mas Pau es troba emplaçat és una antiga masia del segle XVI, perfectament restaurada i curosament decorada amb valuoses peces d'antiquari.
El Mas Pau va ser adquirit, restaurat i posteriorment obert al públic com a restaurant durant els anys setanta per la família Reig.
Al cap de 25 anys de dedicació, i un cop va haver assolit un gran prestigi internacional, els propietaris van cedir la direcció de l'establiment a la societat formada per Toni Gerez, Xavier Sagristà (cap de sala i cap de cuina del restaurant El Bulli, respectivament, durant 10 anys), Juli Soler i Ferran Adrià.

Les festes més importants del poble són la festa de Sant Esteve, el dia 26 de desembre, que inclou una audició de sardanes a l'ermita de Santa Eugènia, i la festa major en honor de sant Jaume, que s'escau el diumenge proper al 25 de juliol.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua