GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Arenys D´Emporda

Pueblo

Arenys d´Empordà

Municipio

Garrigàs / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

85

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 2

Código postal

17476

Teléfono

972 56 80 83

Fax

972 56 80 83

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

historia i patrimoni d´Arenys D´Emporda

Web de Interés

Sant Sadurní de Arenys d'Empordà

E-mail municipio

secretaria@ajuntamentdegarrigas.cat
 

El poble d'Arenys d'Empordà és al sector meridional del terme, a 3 km del cap de municipi. L'església, el castell, la rectoria i alguns edificis en formen el nucli principal, al cim d'un tossal de 83 m d'altitud, a 500 m de la riba esquerra del Fluvià.

La primitiva estructura medieval del poble fou modificada durant els segles XVI, XVII i XVIII per edificis i estructures populars. A poca distància, vers el NE, hi ha el raval del Camí de Dalt, on hi havia hagut un pedró, amb les cases arrenglerades a un costat del camí. Són cases dels segles XVII i XVIII, amb terrasses sobre voltes de mig punt

El poble d'Arenys d'Empordà és al sector meridional del terme, a 3 km del cap de municipi. L'església, el castell, la rectoria i alguns edificis en formen el nucli principal

Cases del segle XVII en Arenys d´Emporda

Sant Sadurní de Arenys d'Empordà : d'una nau amb capçalera semicircular, presenta estructures romàniques d'èpoques diferents i afegitons gòtics i més tardans. L'edifici havia estat integrat en les defenses del castell. La part més antiga és l'absis, amb lesenes i arcuacions, del segle XI. El sector oriental de la nau, amb volta apuntada i construït amb grans carreus escairats, és obra romànica posterior (segles XII-XIII). La nau va ser allargada a la primeria del segle XIV. La porta, d'arc adovellat, és situada a migdia i datada el 1306

El castell d'Arenys d'Empordà, És un edifici de planta rectangular, amb un petit pati central. Al segle passat es van destruir els merlets i les garites angulars per construir la teulada actual.

El castell d´Arenys d´Emporda

El castell d'Arenys d'Empordà, És un edifici de planta rectangular, amb un petit pati central. Al segle passat es van destruir els merlets i les garites angulars per construir la teulada actual. El castell, actualment, és un edifici essencialment dels segles XVI-XVII bastit sobre el palau fortificat medieval.

A la primeria del segle XX, dins els terrenys del castell, entre el poble i el riu, es construí un gran casal, que és conegut també per Castell d'Arenys.

L'activitat econòmica principal és l'agricola i es compagina l'agricultura i la ramaderia, especialment bestiar boví

Al costat del Castell hi ha un mirador amb una vista esplèndida del "Terraprim d'Empordà" d'en Josep Pla, acompanyada de la serpentejant trajectòria del Riu Fluvià.

Al costat del Castell hi ha un mirador amb una vista esplèndida del "Terraprim d'Empordà" d'en Josep Pla, acompanyada de la serpentejant trajectòria del Riu Fluvià

Terraprim d'Empordà

Can Roc de Dalt és una casa de poble preparada per al turisme rural en un entorn magic telf. 972.560.320

La festa major d'Arenys d'Empordà s'escau el 29 de novembre, en honor de sant Sadurní.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua