GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Arbucies

Pueblo

Arbucies

Municipio

Arbucies / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

6526

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 2

Código postal

17401

Teléfono

972 86 00 01

Fax

972 86 09 83

Oficina Turismo

972 16 24 77

Web Oficial

Arbucies

Web de Interés

El Castell de Montsoriu

E-mail municipio

ajuntament@arbucies.cat
 

La vila d’Arbúcies se situa en un paratge de gran bellesa, al bell mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, declarada zona de protecció d’espais d’interès natural.

El nucli urbà d'Arbúcies està ple de racons i indrets per descobrir, com la Plaça de la Vila, presidida pel monumental plàtan, de més de 100 anys, plantat en motiu de la primera república, carrers pintorescos —el Sorrall, Magnes, Pietat i el Castell— i construccions modernistes, com l'antiga Granja Royal del carrer Francesc Camprodon, que destaca pels esgrafiats de la façana.

El nucli antic és centrat en la plaça i l'església i un edifici renovat a la fi de l'època gòtica (segle XVI). La plaça és en part porticada i els carrers que l'envolten, estrets i agrupats; a la part baixa el carrer de Camprodon travessa tota la vila i d'aquest a la riera s'ha estès la població moderna, amb moderns ravals vers les carreteres de Viladrau i de Sant Hilari Sacalm.

Arbucies: Castell medieval començat a construir al s. XII i vinculat a la nissaga dels vescomtes de Cabrera

Castell de Montsoriu

El Castell de Montsoriu, considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar d'època gòtica de Catalunya, i residència dels vescomptes de Cabrera entre les darreries del segle XIII i el XIV, és un dels patrimonis històrics més destacats de la vall i des del turó on està ubicat es pot gaudir d'una vista impressionant

Llocs d´interès:

Castell de Montsoriu:
Castell medieval començat a construir al s. XII i vinculat a la nissaga dels vescomtes de Cabrera.

Església de Sant Pere Desplà: romànica, a les parets laterals es conserven restes de pintures murals preromàniques.

Església de Cerdans: romànica, del s. XI.

Església de Lliors: d'origen romànic.

Joanet: església i nucli urbà.

Arbre de la Llibertat: plàtan centenari declarat arbre monumental, a la plaça de la Vila.

La Feixa Llarga: restes de campaments de ramaders, datats del primer mil•leni a. C.

Can Pons: jaciment ibèric on s'ha trobat l'única estructura d'habitatge sencera d'aquesta època.

El Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, és un centre d'exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny, que es troba instal·lat en un edifici del segle XVII (1800m2) totalment restaurat i adaptat, situat al centre d'Arbúcies.
Les sales d'exposició permanent, mostren els testimonis materials de les comunitats que han poblat el massís al llarg de la seva història.

Un element natural molt destacable és l’aigua: al llarg del territori trobem una gran quantitat de fonts, rierols i rieres, entre les que destaca el naixement de la riera d’Arbúcies, principal afluent del riu Tordera

el Pou de l´Escultor

El prat de dall, típic de l'Europa humida, encara hi té una certa importància. La resta del terme és coberta de bosc, sobretot d'alzines sureres, castanyers, pins, alzines i faigs. Són notables les fagedes i boscos de coníferes que s'estenen pel veïnat de les Agudes fins al Vilar

Entre els tresors del patrimoni natural d'Arbúcies destaca el Jardí Dendrològic del Roquer. Aquest espai, de propietat privada, acull més de 150 espècies de plantes, moltes de les quals són exemplars únics, com un cedre de l'Himàlaia amb pinyes de color lila o la magnòlia més gran d'Europa, que amida 3,92 m de circumferència.

La vila, envoltada de nombroses torres i apartaments residencials, ha pres el nom turístic de "vila-jardí del Montseny".(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua