GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

All

Pueblo

All

Municipio

Isovol / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

181

 

Ayuntamiento: All

Dirección

Plaça Major, 2

Código postal

17539

Teléfono

972 894 051

Fax

972 894 339

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

All

Web de Interés

Isovol

E-mail municipio

ajisovol@ddgi.cat
 

 All és el cap de municipi d'Isòvol on hi ha l'ajuntament. Es troba a la part baixa del torrent de la Sosa i aigua amunt d'Isòvol. Darrerament s'ha transformat d'un poble ramader a poble de segona i tercera residència.

Al centre del poble hi trobem l'església romànica de Santa Maria força ben conservada, és romànica (de la primeria del segle XII), de nau única i absis semicircular. El portal, a migdia, té dues arquivoltes decorades amb sanefes de relleu pla i tècnica arcaïtzant; a l'intradós de l'arquivolta exterior hi ha un seguit de figuretes, i l'arquivolta interior descansa damunt dos capitells amb decoració figurada. Les portes conserven parcialment la ferramenta romànica.

La Generalitat de Catalunya destinarà 10.440 euros en la reproducció de la talla romànica de la Mare de Déu d’All per tal d’exhibir una còpia d’aquesta peça  que actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), al seu emplaçament original, a l’església de Santa Maria d’All, a Isòvol (La Cerdanya).

La talla romànica policromada de la Mare de Déu d´All

La talla romànica policromada de la Mare de Déu es conserva al Museu d'Art de Catalunya. El poble d'All celebra la festa major el 15 d'agost.

Des del poble surt un camí que creua el Camí de Sant Jaume i travessa el riu Segre sense pont, sent un dels pocs llocs on es pot creuar a la vall de la Cerdanya.

Esterregalls d'Olopte- All: Aquesta zona és interessant des d'un punt de vista patrimonial geològic per tres raons principals.

Esterregalls d'Olopte- All: Aquesta zona és interessant des d'un punt de vista patrimonial geològic per tres raons principals.

Formacions geologiques en el terme d´All

En primer lloc, perquè inclou probablement uns dels exemples més impressionats de badlands de Catalunya amb demoiselles coiffés i xaragalls que s'incideixen fins a 4-5 metres en les successions detrítiques del Miocè de la Cerdanya.
En segon lloc, perquè conté part dels milllors afloraments de Miocè de la Cerdanya amb conglomerats i lutites que enregistren molt bé l'evolució lateral de les característiques sedimentològiques d'un con al·luvial des de les seves parts més proximals a les més distants. En aquestes últimes part, cal destacar la presència de nivellls de lignits que es fan més freqüents cap al centre de conca on es troben les mines de Sanavastre.(ftes i fotos ver links de la ficha

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua