GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Aiguablava

Pueblo

Nucli turistic: Aiguablava

Municipio

Begur / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

29

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça l´Esglesia, 8

Código postal

17255

Teléfono

972 62 40 20

Fax

972 62 35 88

Oficina Turismo

972624520

Web Oficial

Aiguablava

Web de Interés

Platges i patrimoni de Begur

E-mail municipio

begur@begur.org
 


La cala d'Aiguablava, es dominada a ponent per la muntanya de ses Falugues, i queda emmarcada per la Punta d'Es Mut i, al fons, El Cap de Begur, un penya-segat d'impressionant bellesa. Per les seves aigües d'infinits matisos i poca fondària i per la seva sorra fina i clara, la platja ofereix una sensació d'acollidora calidesa. El seu entorn natural és gairebé verge, ja que amb prou feines ha estat urbanitzat.

En la seva obra, Josep Pla destaca la inoblidable bellesa d'aquest paratge que, segons ell, forma un conjunt harmònic de formes llargues i suaus que dibuixen el seu perfil rocallós en el cel.

La cala d'Aiguablava, es dominada a ponent per la muntanya de ses Falugues, i queda emmarcada per la Punta d'Es Mut i, al fons, El Cap de Begur

La Cala d´Aiguablava

Diversos artistes, tant pintors com escritors, han reflectit en les seves creacions la peculiaritat i sensibilitat que respira aquest paratge, que també desperta tot tipus d'emocions a qui es decideix a visitar-lo.

Sota mateix de ses Falugues hi ha el notable casal que féu construir Joan Ventosa i Calvell. A migdia, en un promontori que tanca la cala, hi ha el parador nacional de turisme Aiguablava, bastit els anys seixanta. Segueixen després l'anomenat port d'Esclanyà, separat per un promontori rocós, el Castellet (on hi ha una gran casa que hi féu bastir la família Forgas), de la platja d'en Malaret. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua